Καρκίνος ωοθηκών: ποια η σχέση με το ύψος

Τι σχέση έχει το ύψος με τον καρκίνο των ωοθηκών; Ποιες γυναίκες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν καρκίνο των ωοθηκών;

Ελαφρώς αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών έχουν οι πιο ψηλές γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, άλλος ένας παράγοντας που σχετίζεται με τον καρκίνο των ωοθηκών, είναι η παχυσαρκία.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει κάποια σχέση μεταξύ ύψους και καρκίνου των ωοθηκών, ωστόσο τα ευρήματα δεν μπορούσαν να τεκμηριωθούν, καθώς υπήρχαν αντικρουόμενα στοιχεία.

Η πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση PLoS Medicine, βασίστηκε σε στοιχεία από 14 χώρες. Οι επιστήμονες έλαβαν υπ’ όψη τους 47 επιδημιολογικές μελέτες, που αφορούσαν περίπου 25.000 γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών και 80.000 γυναίκες χωρίς.

Η επικεφαλής ερευνήτρια καθηγήτρια Βάλερι Μπέραλ, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε στο BBC, ότι αν ενώσεις τα στοιχεία από διάφορες έρευνες ανά τον κόσμο, υπάρχει μία σαφής σχέση του καρκίνου των ωοθηκών με το ύψος.

Σχολιάζοντας ο Δρ. Πολ Φαρόα, από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, τόνισε ότι το ύψος αυξάνει πολύ λίγο τις πιθανότητες. Όπως λέει στις πιο κοντές γυναίκες οι πιθανότητες εμφάνισης του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου είναι 16 στις 1000 και στις ψηλότερες 20 στις 1000.

Διαβάστε ποια επικίνδυνα κραγιόν προκαλούν καρκίνο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.