Γιατί συνελήφθη ξαφνικά ο Παπαγιάννης του Fimotro

Γιατί συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ιδιοκτήτης του blog Fimotro; Ποια η κατηγορία που τον βαραίνει;

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν τον Γιάννη Παπαγιάννη πριν από λίγη ώρα στο σπίτι του, στα Εξάρχεια.

Η σύλληψή του Γιάννη Παπαγιάννη έγινε κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε στον εισαγγελέα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με αφορμή το δημοσίευμα στο μπλογκ του fimotro, όπου εμφάνισε χαρτί που υποτίθεται ότι προερχόταν από την ΕΥΠ και εμφάνιζε τον Βαξεβάνη να έχει εισπράξει χρήματα!

Μετά την διάψευση, λοιπόν, από την ΕΥΠ με δελτίο τύπου, τώρα ήρθε και η σύλληψη του Παπαγιάννη, ο οποίος θα περάσει αυτόφωρο.

Ο Κώστας Μπαξεβάνης, μέσα από την ιστοσελίδα του Κουτί της Πανδώρας, σημειώνει για το γεγονός:

Ο Γιάννης Παπαγιάννης όχι μόνο δεν τήρησε βασικούς κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας προκειμένου να διασταυρώσει τη γνησιότητα της πληροφορίας αλλά σκόπιμα δημοσίευσε το εν λόγω πλαστό έγγραφο με πρόφαση τους προβληματισμούς για τη γνησιότητα του. Με αυτό τον τρόπο διέσπειρε ψευδείς εντυπώσεις και συκοφαντίες.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης έχει ταυτοποιηθεί από προηγούμενες κατηγορίες και διώξεις εναντίον του ως ο διαχειριστής του blog fimotro που δημοσίευσε το εν λόγω έγγραφο. Η ταυτοποίηση του είχε προκύψει μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος για εκβιασμό.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας από όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία εκδίκασης. Εως τη Δευτέρα θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Εναντίον του Γιάννη Παπαγιάννη ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης αναμένεται να καταθέσει και αγωγή.

Διαβάστε ποιος δημοσιογράφος συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.