Ο ηλίθιος Θέατρο

Το έργο του Φιόντορ Ντοστογέφσκι o Ηλίθιος, όπως παρουσιάστηκε σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου το 2007, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, παρουσιάζεται και πάλι σε δύο μέρη από τις 19 Απριλίου έως τις 20 Μαϊου στο θέατρο Ακροπόλ.

Ποια η υπόθεση της παράστασης o Ηλίθιος;

Γραμμένος το 1868-69 ο o Ηλίθιος κατατάσσεται χωρίς αμφιβολία στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας λογοτεχνίας κι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.

Ο Ντοστογέφσκι καταπιάνεται μ΄ένα τολμηρό για την εποχή του ζήτημα, που έχει να κάνει με το πώς ένας αγνός, άφθαρτος, ανυστερόβουλος και ακοινώνητος άνθρωπος εισβάλλει με καταλυτικό τρόπο σε ένα αλλοτριωμένο κοινωνικό περιβάλλον, με
δραματικές όμως συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για όσους θα συναστραφεί.

Oι συντελεστές του θεάτρου o Ηλίθιος του Ντοστογέφσκι:

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου
Δραματουργική επεξεργασία: Σάββας Κυριακίδης με την συνεργασία του σκηνοθέτη και των ηθοποιών της παράστασης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Στο θέατρο o Ηλίθιος πρωταγωνιστούν:

Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Ναυπλιώτου, Μαρία Σαββίδου, Νίκος Καρδώνης, Άρης Τρουπάκης, Γιώτα Φέστα, Κόρα Καρβούνη, Νεφέλη Κουρή κ.α.

Oι παραστάσεις του θεάτρου o Ηλίθιος:

Παραστάσεις: Απόγ: Α΄ μέρος Τετ., Σάβ., Κυρ. 5 μ.μ. Βραδ: Α΄ μέρος Πέμ. 8.30 μ.μ. Β΄ μέρος Τετ., Παρ., Σάβ., Κυρ. 8.30 μ.μ. Μεταξύ του Α΄ και του Β΄ μέρους υπάρχει διακοπή μισής ώρας. Μέχρι 20/5

Εισιτήρια: Διάρκεια του κάθε μέρους 170΄. € 20, 15. Με την αγορά εισιτηρίων και για τα δύο μέρη, θα παρέχεται έκπτωση € 5 για το καθένα.

Διαβάστε για το θέατρο Απατεώνες και Τζέντλεμεν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!