Ποιος ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας; Τι αναφέρθηκε στους κύκλους των συναντήσεων όλων των πολιτικών αρχηγών;

Μετά τον κύκλο των συναντήσεων με τους κ. Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη ο κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη και για αυτό κάναμε την προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με δύο προϋποθέσεις: την παραμονή στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Κατέθεσε την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τις άκαρπες επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση συνεργασίας και ότι την άρνηση αυτή τη μετέφερε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος πρότεινε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με την συμμετοχή και της Αριστεράς.

Τα πράγματα για τους επιτελείς της Ιπποκράτους είναι πλέον ξεκάθαρα: οι πολίτες έδωσαν εντολή στα κόμματα της Αριστεράς να διαπραγματευτούν αυτά το μνημόνιο. Σε αυτή την προσπάθεια οι κορυφαίοι του κόμματος συμφώνησαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι η θέση που θα διατυπώσει στον Αλέξη Τσίπρα, όταν τον καλέσει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί επείγουσα ανάγκη τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Είναι καλύτερο να ζητήσουμε να αλλάξει το μνημόνιο από το να αφήσουμε να καταρρεύσει η χώρα» λένε οι συνεργάτες του. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουν ότι Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωθυπουργία της Ελλάδας, αν και μπορεί να επιλεγεί στέλεχος αυτών των κομμάτων, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης.

Το σίγουρο είναι ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να είναι από το αντιμνημονιακό μπλοκ. Το οποίο από εδώ και πέρα θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των συνεννοήσεων με τους δανειστές. Στην Ιπποκράτους θεωρούν την ακυβερνησία ως τον μεγαλύτερο εχθρό της χώρας.

Ο αμέσως επόμενος είναι οι επαναληπτικές εκλογές. Για αυτό και οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ θέλουν να αποφευχθούν και είναι έτοιμοι να καταγγείλουν την Αριστερά αν δεν αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Γιατί, σημειώνουν με νόημα άνθρωποι του Ευάγγελου Βενιζέλου, «ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι πλέον αντιπολίτευση».

Δείτε τι ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας μόλις λάβει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.