Πάγωσαν οι ξένοι από τα αποτελέσματα εκλογών: αντιδράσεις

Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις των ξένων πρακτορείων για τα αποτελέσματα των εκλογών 2012 στην Ελλάδα.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν ως πρώτο θέμα τις κρίσιμες εκλογές 2012 στην Ελλάδα. Διαβάστε τις αντιδράσεις τους για τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τα exit poll για τις εκλογές 2012 στην Ελλάδα έκαναν με αστραπιαία ταxύτητα το γύρο του κόσμου με την αγωνία πλέον να χτυπά «κόκκινο» σε διεθνές επίπεδο. Πρώτη είδηση στις ηλεκτρονικές πύλες των μεγαλύτερων ξένων μέσων σε Ευρώπη και Αμερική, απευθείας ανταποκρίσεις και συνδέσεις με την Ελλάδα για την εκλογική αναμέτρηση, στην οποία τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «βλέπουν» την καθοριστική στιγμή για το μέλλον της Ελλάδας στους κόλπους της Ευρωζώνης.

Η φράση ότι «κάθε ψήφος μετρά» δεν ήταν ποτέ πιο αληθινή, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC Κρις Μόρις, τονίζοντας πως δίνεται μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στα κόμματα που τάσσονται υπέρ και κατά του προγράμματος διάσωσης, και η διεθνής προσοχή είναι στραμμένη στην Αθήνα καθώς ,μία ελληνική έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει μετάδοση της κρίσης και να προκαλέσει αναταράξεις σε όλη την παγκόσμια οικονομία. Τα αποτελέσματα των εκλογών 2012 στην Ελλάδα θα κρίνουν πολλά, σύμφωνα με τους ξένους.

Η έκβαση των αποτελεσμάτων «ταξίδεψε αστραπιαία» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN να συνδέεται απευθείας με την Ελλάδα και την κρατική τηλεόραση. Το CNN φιλοξενεί από το πρωί εκτενές ρεπορτάζ για την Αθήνα και η ελληνική προσφυγή στις κάλπες για τις εκλογές 2012 είναι σταθερά πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Εξίσου άμεσα μετέδοσαν τα αποτελέσματα για τις εκλογές 2012 το Reuters και το Associated Press, με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων να επαναλαμβάνει πως αυτή είναι μία εκλογική αναμέτρηση που θα μπορούσε να κρίνει την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

“Δείξαμε αλληλεγγύη, αλλά δεν θα δεχθούμε αλλαγή στα συμφωνηθέντα. Αυτό είναι αυτονόητο”, δηλώνει σαν πρώτη αντίδραση το Βερολίνο.

Διαβάστε πού θα επαναλάβουν τις εκλογές 2012 και θα κληθούν να ξαναψηφίσουν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.