Εκλογές 2012 Αποτελέσματα: ποια “μεγάλα” ονόματα εκτός Βουλής

Ποια “μεγάλα” ονόματα μένουν εκτός Βουλής έπειτα από τα αποτελέσματα των εκλογών 2012; Δείτε ποιοι βουλευτές δεν εκλέγονται μετά στις εκλογές 2012.

Η νέα, έστω και μικρή μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές 2012 κόστισε στο Κίνημα 8 έδρες και πλέον η κοινοβουλευτική του δύναμη περιορίζεται σε 33 από τις 41 έδρες, που είχε μετά την αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Η εξέλιξη αυτή έθεσε εκτός βουλής ηχηρά ονόματα του ΠΑΣΟΚ. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών 2012 , δεν εκλέγονται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης (β’ Πειραιώς), ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης (Λασίθι), η Φώφη Γεννηματά (επικρατείας) οι πρώην υφυπουργοί Πάρις Κουκουλόπουλος (Κοζάνη), Μανώλης Όθωνας (Ρέθυμνο), καθώς και οι Δημήτρης Λιντζέρης (Β’ Πειραιά), Νίκος Τσώνης (Φθιώτιδα), Νάντια Γιαννακοπούλου (Μεσσηνία), Βασίλης Ιωάννου (Πρέβεζα), Χάρης Τσιόκας (β’ Θεσσαλονίκης), Νικόλαος Σαμαράς (Φλώρινα) και Γιώργος Οικονόμου (Τρίκαλα).

Εκτός Βουλής μένει μετά τις εκλογές 2012 και η Ελπίδα Παντελάκη από το ΚΚΕ, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν εξελέγησαν ο Γιάννης Μανώλης, ο Χρήστος Ζώης και ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών 2012, εξελέγησαν τρεις νέοι βουλευτές (που ήταν όμως σε παλαιότερη βουλή), ο Νίκος Σηφουνάκης (Λέσβος), ο Παναγιώτης Ρήγας (Κυκλάδες) και η Αγγελική Γκερέκου (Κέρκυρα), ενώ δεν εξελέγησαν τελικά 10 από εκείνους, που είχαν εκλεγεί στις 6 Μαΐου.

Δείτε ποιοι είναι οι βουλευτές της νέας Βουλή έπειτα από τις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!