Χαμός με το εκλογικό μπόνους των υπαλλήλων Βουλής

Ποιος είναι ο σάλος που έχει δημιουργηθεί για το εκλογικό μπόνους των υπαλλήλων της Βουλής; Διαβάστε για τον σάλο που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του εκλογικού μπόνους.

Πρόκληση μεγατόνων από τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος στον ένα μήνα θητείας του στο Προεδρείο της Βουλής ενέκρινε εκλογικό μπόνους ύψους 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου!

Ενέργεια που ξεπερνά κάθε όριο λογικής καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έλαβαν επίδομα για τους δύο μήνες κατά τους οποίους η Βουλή ήταν κλειστή!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και του ζήτησε να βρεθεί τρόπος προκειμένου να μην δοθεί το συγκεκριμένο μπόνους εξηγώντας ότι «σε μια περίοδο περικοπών θα αποτελούσε πρόκληση».

Από την άλλη πλευρά ερωτώμενος σχετικά ο κ. Πολύδωρας απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση καθώς έδωσε μεν το μπόνους αλλά «κουρεμένο» κατά 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου
μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους τους κοινοβουλίου και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα Πρόεδροι.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» προνόμιο προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται, μετά από αρκετές εβδομάδες διακοπών λόγω εκλογών, να καταγράψουν την νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για την συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους!

Υπο αυτά τα δεδομένα, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκαν τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν την καταβολή του μπόνους. Συνολικά ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε έναν για τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου και Ιουνίου.

Ο Πολύδωρας τους απάντησε ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τους δώσει το επίδομα κουρεμένο όμως κατά 75%.

Πέραν όμως των υπαλλήλων της Βουλής οι οποίοι – όπως φαίνεται – εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα «χρυσά» προνόμια παρά τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην υπόλοιπη κοινωνία, και οι βουλευτές εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα προκλητικά τους προνόμια.

Ειδικότερα, συνολικά 23 βουλευτές έχουν αποποιηθεί – εως αυτή την στιγμή – το δικαίωμα χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου οι μισοί εκ των οποίων είναι νεοεκλεγέντες.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό ότι οι νεοεισερχόμενοι βουλευτές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία (σχεδόν
90%), αποφάσισαν να ακολουθήσουν πιστά τις κακές συνήθειες των «παλιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των «νέων» βουλευτών που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ
είναι οι η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή(ΝΔ) και οι κ.κ. Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας της ΝΔ. Στους «παλιούς» που παραδοσιακά αρνούνται την παραλαβή κρατικού αυτοκινήτου περιλαμβάνονται οι κ.κ. Βύρων Πολύδωρας, Νικήτας Κακλαμάνης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική απόφαση του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μισθωμα και αυτοί της επαρχίας έως 1.800κ.ε. και 1.200 ευρώ αντίστοιχα.

Διαβάστε τι έκανε η Χρυσή Αυγή τα βουλευτικά αυτοκίνητα που πήρε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.