Ποιος μεγαλοεκδότης πήρε 400.000 μαύρα από Τσοχατζό

Ποιος μεγαλοεκδότης πήρε 400.000 μαύρα από τον Άκη Τσοχατζόπουλο; Με ποιο τρόπο πήρε τα χρήματα ο μεγαλοεκδότης, σύμφωνα με δύο blogs;

Αίσθηση κάνει το δημοσίευμα του planet-greece για περίεργες σχέσεις μεταξύ Άκη Τσοχατζόπουλου και του ιδιοκτήτη των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ – Ημερησία – GOAL και μεγαλομετόχου του MEGA, Φώτη Μπόμπολα. Έμπλεξε ο Άκης κόσμο, που δεν ήξερε, στο γαϊτανάκι της διαφθοράς;

Στις 23 Μαΐου, για πρώτη φορά, το συγκεκριμένο blog υποστήριξε ότι στο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που βρέθηκε στο κτήριο της οδού Κόμνα Τράκα, υπήρχε ιδιόχειρη αναφορά στο όνομα του Μπόμπολα, μεταξύ άλλων γνωστών ονομάτων. Μόλις πριν λίγες ημέρες, με την δημοσίευση της απολογίας – βόμβα του Νίκου Ζήγρα, έγραψαν για τον Βαρόνο των MEDIA, με τη πολυσχιδή δράση, όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη ιστορία, σύμφωνα με το planet-greece, αφορά και τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, τον οποίο ο πρώην υπουργός θέλησε να «προικίσει» κάνοντας τον μέτοχο σε εταιρία εστίασης. Στη συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει το γνωστό καφέ-μπαρ «Στοα» στην Πατησίων το οποίο –σύμφωνα με το Ζήγρα- απέκτησε για λογαριασμό του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός καταβάλλοντας μαύρα χρήματα στον μεγαλοεκδότη.

Αναφέρει ο Ζήγρας: «Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφε-μπαρ στην Πατησίων, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…».

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του κατηγορούμενου δίνει νέα τροπή στην υπόθεση καθώς σύμφωνα με την απολογία του ο πρώην υπουργός ξέπλενε χρήμα και μέσω της αγοράς επιχειρήσεων οι οποίες μάλιστα άνηκαν σε εκδότες.

Τώρα, λοιπόν, έρχεται το spirospero.gr, να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω, αποκαλύπτοντας ότι ο Φώτης Μπόμπολας ήταν ο άνθρωπος που έλαβε τις 400.000 ευρώ για την πώληση του καταστήματος “ΣΤΟΑ”, προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να το κάνει δώρο στον γιό του, Αλέξανδρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του spirospero.gr, το δώρο του μπαμπά ο οποίος έκανε τις διαπραγματεύσεις με το μεγαλοεκδότη αποδείχθηκε κάλπικο, καθώς σήμερα ο Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος χρωστάει σε… όσους μιλάνε ελληνικά.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Άκης «έκανε μια εξυπηρέτηση στο μεγαλοεκδότη που ήθελε να ξεφορτωθεί τη ζημιογόνα επιχείρηση εστίασης».

To spirospero.gr από δημοσιογραφική υποχρέωση επικοινώνησε με τον κ. Φώτη Μπόμπολα αναμένοντας την αντίδρασή του και υπογραμμίζουμε ότι δεν διαθέτουμε κανένα στοιχείο ενοχής σε βάρος του.

Από το περιβάλλον του κ. Φώτη Μπόμπολα ενημέρωσαν το spirospero.gr ότι πράγματι ο μεγαλοεκδότης είχε ένα μερίδιο μετοχών στο κέντρο διασκέδασης “ΣΤΟΑ”, το οποίο πούλησε στον Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αγοραπωλησία έγινε νόμιμα με κανονικό συμβόλαιο και αποδόθηκε το αντίστοιχο τίμημα στην εφορία.

Προφανώς, σε αυτό το σημείο ο κ. Ν. Ζήγρας δεν είπε την αλήθεια ή δεν είπε όλη την αλήθεια.

Διαβάστε την πρώτη συνέντευξη του Άκη Τσοχατζόπουλου στη φυλακή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.