Λονδίνο 2012: η ελπίδα για το πρώτο ελληνικό μετάλλιο

Ποια μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για το πρώτο ελληνικό μετάλλιο μπαίνει σήμερα στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012;

O δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Hλίας Ηλιάδης αρχίζει αρχίζει στις 11:30 το πρωί τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Σλοβάκο Ραντλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, ο Έλληνας τζουντόκα, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό ελληνικό μετάλλιο και αν τα καταφέρει θα είναι το δεύτερο στην καριέρα του μετά την Αθήνα, όπου στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα -81 κιλά. Εφόσον θα αγωνιστεί στους «16» με τον Γάλλο Μπουφέ ή τον Λιθουανό Μπαούζα, ενώ στα προημιτελικά πιθανότερος αντίπαλός του είναι ο Ρώσος Ντενίσοφ. Αν μπει στην οκτάδα θα βρεθεί σε τροχιά μεταλλίου, ακόμη κι αν αποκλειστεί από τα ημιτελικά, αφού θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία των ρεπεσάζ. Ο τελικός της κατηγορίας είναι προγραμματισμένος για τις 18:10.

Λίγη ώρα νωρίτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, στις 11 π.μ οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη δίνουν το τελευταίο τους παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς-βόλεϊ, στο «Horse Guards Parade» για να κερδίσουν το ελληνικό μετάλλιο. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες αντιμετωπίζουν τις πανίσχυρες Κινέζες Ζανγκ Ξι και Ξούε και με νίκη διασφαλίζουν την πρόκρισή τους στους «16». Αν χάσουν, θα περιμένουν το άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στις ομάδες της Ρωσίας και της Ελβετίας, ελπίζοντας να πάρουν την τρίτη θέση του Β’ ομίλου. Οι δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων προκρίνονται απευθείας στην επόμενη φάση, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θα δώσουν το βράδυ της Πέμπτης (2/8) αγώνα μπαράζ για να συμπληρώσουν τις δύο τελευταίες θέσεις της 16άδας.

Στις 12:00 «πέφτουν» στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους στην κολύμβησης δύο αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012. Η Νέρι Νιαγκουάρα αγωνίζεται για το ελληνικό μετάλλιο στην 5η σειρά (8η διαδρομή) των 100μ. ελεύθερο, στην επανεμφάνισή της στη μεγάλη διοργάνωση, έχοντας τον 24ο χρόνο.

Μια ώρα μετά, στις 13:10 ο Ανδρέας Βαζαίος αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στη 2η προκριματική σειρά (1η διαδρομή) των 200μ. μικτή ατομική, με στόχο μια καλή εμφάνιση, ατομικό ρεκόρ και ένα ελληνικό μετάλλιο.

Στο Ιτον Ντόρνεϊ του Λονδίνου, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα της κωπηλασίας, τα αδέλφια Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας αγωνίζονται για το ελληνικό μετάλλιο στις 13:10 στον δεύτερο ημιτελικό της δικώπου, με αντιπάλους τα πληρώματα της Σερβίας, της Αυστραλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας για την πρόκριση στον τελικό. Οι τρεις πρώτοι εξασφαλίζουν το εισιτήριο για την τελική κούρσα της Παρασκευής (3/8), ενώ οι υπόλοιποι θα αγωνιστούν για τις θέσεις 7-12.

τις 4:10 μ.μ. αρχίζει τις προσπάθειές της στη σπάθη η Βάσω Βουγιούκα για το ελληνικό μετάλλιο. Η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, η οποία βρίσκεται στο Νο4 του ταμπλό θα δώσει τον πρώτο αγώνα της κόντρα στη Βρετανίδα Μποντ-Γουίλιαμς. Εφόσον προκριθεί, θα παίξει (17:05) με την Πολωνή Σότσα ή την Καναδή Σασίν για την οκτάδα, όπου πιθανότατα θα βρει απέναντί της την ισχυρή Τζιγέον Κιμ από τη Νότιο Κορέα. Ο προημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 17:40, ενώ τα ημιτελικά στις 19:30 και ο τελικός 22:30.

Τέλος, στο Γουεϊμάουθ στο συνεχίζονται στις 16:00 τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας. Από ελληνικής πλευράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 συμμετέχουν: ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser (5η και 6η ιστιοδρομία), η Άννα Αγραφιώτη στα Laser radial (5η και 6η ιστιοδρομία), οι Δήμου/Πατενιώτης στα 49er (5η και 6η ιστιοδρομία), ο Βύρωνας Κοκκαλάνης και η Αννα Σκαρλάτου στα RS-X (3η και 4η ιστιοδρομία).

Διαβάστε τι είναι το χόκει επί χόρτου και γιατί το Google επέλεξε να αφιερώσει το doodle της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.