Λονδίνο 2012: «άνεμος» ο Δουβαλίδης

Πώς τα πήγε στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 ο Κώστας Δουβαλίδης; Πώς τερμάτισε ο Κώστας Δουβαλίδης;

Στα ημιτελικά των 110μ. με εμπόδια προκρίθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης σημειώνοντας χρόνο 13:40 στον πρώτο γύρο των προκριματικών στα 110μ με εμπόδια ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.

Ο πρωταθλητής της ΕΑΡ (κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 13.37) Κώστας Δουβαλίδης έτρεξε στην πρώτη σειρά και τερμάτισε 2ος με χρόνο 13.40, παίρνοντας το εισιτήριο για τα αυριανά ημιτελικά του αγωνίσματος, όπως είχε κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Στα αυριανά ημιτελικά των 110μ με εμπόδια προκρίνονται οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά (γίνονται έξι) και οι έξι σπρίντερ με τους καλύτερους χρόνους.

Την πρόκριση στον ημιτελικό (8/8, 22:10) των 200μ πήρε ο Λυκούργος Τσάκωνας αφού ο χρόνος του ήταν μέσα στους τρεις καλύτερους των οχτώ σειρών που δεν πήραν την απευθείας πρόκριση.

Ο Έλληνας αθλητής έτρεξε στην δεύτερη σειρά και τερμάτισε στην τέταρτη θέση με χρόνο 20.56.

Εκτός τελικού του ακοντισμού γυναικών έμεινε η Σάββα Λίκα, εξέλιξη φυσιολογική, αφού έριξε μόλις 57.06 στη δεύτερή της προσπάθεια.

Το όριο πρόκρισης για τον τελικό ήταν τα 62 μέτρα, αρκετά μακριά ακόμη και από την καλύτερη φετινή της επίδοση που είναι 59.96 του Λονδίνου 2012.

Από εκεί και πέρα, οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη αγωνίζονται στις 5μ.μ. στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης, μεταφέροντας τη βαθμολογία τους από το χθεσινό τεχνικό πρόγραμμα.

Για την κατάκτηση ενός μεταλλίου αγωνίζεται σήμερα ο Βασίλης Τσολακίδης (16:00 ώρα Ελλάδας) στον τελικό του δίζυγου, στη «North Greenwich Arena».

Ο Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, θα αγωνιστεί έκτος κατά σειρά και θα προσπαθήσει, με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, να συγκεντρώσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Να σημειωθεί ότι στον τελικό του δίζυγου θα μετάσχουν εννέα και όχι οκτώ αθλητές, λόγω ισοβαθμίας στον προκριματικό του Γάλλου Σαμπό και του Κινέζου Ζανγκ. Την καλύτερη βαθμολογία στον προκριματικό είχε συγκεντρώσει ο Ιάπωνας Γιουσούκε Τανάκα, ακολουθούμενος από τον αδερφό του, Καζουχίτο Τανάκα. Στον τελικό μετέχουν επίσης οι Ζε Φενγκ (Κίνα), Μαρσέλ Ενγκουγέν (Γερμανία), Ντανιέλ Κοράλ Μπαρόν (Μεξικό) και Εμίν Γκαρίμποφ (Ρωσία).

Η ενόργανη γυμναστική ολοκληρώνεται και, εκτός από το δίζυγο, θα διεξαχθούν άλλοι τρεις τελικοί, στο μονόζυγο, τη δοκό ισορροπίας και τις ασκήσεις εδάφους γυναικών.

Στο Γουεϊμάουθ, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης μετέχει στις 15:00 στον αγώνα μεταλλίων (medal race) στην ιστιοπλοϊα με σκάφη τύπου RS-X. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο και θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης, που θα αποτελεί σημαντική προσωπική επιτυχία. Το χρυσό στην κατηγορία έχει εξασφαλίσει ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ραϊσελμπέργκε.

Στην ιστιοπλοϊα ολοκληρώνονται σήμερα και τα RS-X γυναικών, ενώ από ελληνικής πλευράς οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος αγωνίζονται στις δύο τελευταίες κούρσες των 470, χωρίς να διατηρούν ιδιαίτερες ελπίδες πρόκρισης στην τελική δεκάδα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012.

Στο δεύτερο γύρο του κέιριν -ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σήμερα (7/8, 18:34) προκρίθηκε ο Χρήστος Βολικάκης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των ρεπεσάζ, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του πρώτου γύρου, κάνοντας χρόνο 11.008. Την πρόκριση μαζί με τον Έλληνα ποδηλάτη πήρε ο ποδηλάτης από την Ισπανία, Χουάν Γκασκόν και Φίλιπ από το Τρινιτάντ και Τομπάγκο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012.

Δείτε ποια είναι η ομορφότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.