Oλυμπιακοί Αγώνες 2012 Στίβος: εκπλήξεις και αποκλεισμοί

Ποια μεγάλα ελληνικά ονόματα αποκλείστηκαν την πρώτη μέρα του στίβου των Ολυμπιακών Aγώνων 2012 στο Λονδίνο;

Η πρώτη ημέρα των αγώνων στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 του Λονδίνου είναι γεγονός. Το ελληνικό μενού περιλαμβάνει επίσης κολύμβηση και ιστιοπλοΐα.

Δυστυχώς η ελληνική ομάδα στίβου μέχρι στιγμής δεν έφερε τις προκρίσεις που όλη η Ελλάδα περίμενε.

Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης είχε να αντιμετωπίσει συναγωνισμό που υπερέβαινε τις δυνατότητές του, ως εκ τούτου λοιπόν ο Έλληνας σφαιροβόλος αποκλείστηκε από τον τελικό του αγωνίσματος. Έριξε τη σφαίρα στα 19.24μ. στην καλύτερη προσπάθειά του, επίδοση που ήταν συνολικά η 25η στους προκριματικούς και 13η στον α΄ προκριματικό όμιλο.

Η Σοφία Υφαντίδου κατέλαβε την 4η θέση στα 100 μέτρα με εμπόδια στο έπταθλο, καθώς κάλυψε την απόσταση σε 13 δεύτερα και 82 εκατοστά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έτρεξε στην 2η σειρά και πήρε τους πρώτους 1.004 βαθμούς.

Ο Περικλής Ιακωβάκης αποκλείστηκε στον α’ γύρο των προκριματικών στα 400μ. με εμπόδια των Ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος μετείχε στην 5η σειρά, τερμάτισε 5ος με χρόνο 50.27 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Για πρώτη φορά από την καθιέρωση του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (1996), η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τόσο η Νίκη Πανέττα, όσο και η Αθανασία Πέρρα, έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό στα προκριματικά και δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (21:35).

Η Πανέττα είχε δύο έγκυρα άλματα, 13,66μ. στο δεύτερο και 13,63μ. στο τρίτο τερματίζοντας 24η συνολικά, ενώ η Πέρρα μετά από δύο άκυρα άλματα στο τρίτο είχε μόλις 11,93μ. και ήταν 33η μεταξύ 35 αθλητριών.

Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου δεν κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης (σ.σ. 78.00μ.) ώστε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τον τελικό της σφυροβολίας του Ολυμπιακού τουρνουά «Λονδίνο 2012». Ο Έλληνας πρωταθλητής, που μέχρι και πριν τη διοργάνωση του Λονδίνου κουβαλούσε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες στην πλάτη του, είχε καλύτερη βολή στα 67 μέτρα 19 εκατοστά που δεν ήταν αρκετή για να τον «στείλει» στην τελική 12άδα, ανεξάρτητα τι θα γίνει στο β` προκριματικό γκρουπ.

Διαβάστε αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα όλων των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.