#

Γιατί ΜΑΤ ετοιμάζονται να μπουν στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος.

Γιατί τα ΜΑΤ είναι έτοιμα να μπουν στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος; Τι συνέβη και ζήτησαν όλοι οι μοναχοί να φύγουν οικειοθελώς;

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται αυτή την ώρα στις Καρυές του Αγίου Όρους και ετοιμάζονται να επέμβουν στη Μονή Εσφιγμένου, εάν οι μοναχοί δε φύγουν οικειοθελώς. Στο σημείο αναμένεται και εισαγγελέας, ενώ η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Ο γέροντας Μεθόδιος, Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου λέει ξεκάθαρα: “Θα αντισταθούμε με όλους τους τρόπους. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Τα ΜΑΤ ετοιμάζονται να επέμβουν βιαίως εάν δεν υποχωρήσουμε αλλά εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Σε μια αναταραχή συμβαίνουν πολλά. Το 2006 είχαμε μάχες σώμα με σώμα. Μπορεί και τώρα να γίνουν τα ίδια και ακόμη χειρότερα”.

“Ο Πατριάρχης παράνομα έδωσε την ονομασία στην άλλη αδελφότητα” λέει ο γέροντας Μεθόδιος της Μονής Εσφιγμένου, γιατί ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους ,που είναι ένα κομμάτι από το εθνικό Σύνταγμα, λέει ότι για να γίνει κάποιος Ηγούμενος σε μια Αγιορίτικη Μονή πρέπει να έχει γίνει μοναχός μέσα στο Άγιο Όρος. Ο πατέρας που πρόβαλε για Ηγούμενο ο Πατριάρχης έχει γίνει εκτός Αγίου Όρους.

Διαβάστε γιατί το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να ανακηρυχθεί ανεξάρτητο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!