Λεωνίδας Τζανής: το παρασκήνιο πριν την αυτοκτονία

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο πίσω από την αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Τζανή. Τι έλεγε σε όλους;

Ο 57χρονος πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Βόλο με τραγικό τρόπο. Τραγική φιγούρα η γυναίκα του που τον βρήκε απαγχονισμένο στο υπόγειο του σπιτιού του.

Πριν μερικές ημέρες έκανε την εμφάνισή της η λίστα με τους 36 πολιτικούς που ελέγχονται για “μαύρο χρήμα” από το ΣΔΟΕ. Μέσα σε αυτή υπήρχε και το όνομα του Λεωνίδα Τζανή.

Κάποιοι, τον άκουσαν να λέει “δεν θα αντέξω και δεύτερο διασυρμό”. Το τελευταίο καιρό, λένε όσοι γνώριζαν καλά τον Λεωνίδα Τζανή, δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Επίσης επαναλάμβανε συνέχεια τη φράση: “να προσέχετε τη γυναίκα και τα παιδιά μου”.

Παλιότερα, ο Λεωνίδας Τζανής είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση για παράνομα “φρουτάκια”.

Εκτός απ’ την ψυχολογική πίεση ο 57χρονος Λεωνίδας Τζανής είχε να αντιμετωπίσει και κάποια προβλήματα που επιβάρυναν την υγεία του. Δεν μπορούν ωστόσο να πιστέψουν πως αυτός ο άνθρωπος έφτασε στην αυτοχειρία.

Διαβάστε τι είπε το ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Λεωνίδα Τζανή:

«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον αδόκητο θάνατο του Λεωνίδα Τζανή, ενός στελέχους της δημοκρατικής παράταξης που υπηρέτησε τα κοινά μέσα από την δραστηριότητά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και από την κεντρική πολιτική σκηνή, ως βουλευτής και υφυπουργός».

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η σύζυγός του όταν εντόπισε τον Λεωνίδα Τζανή άρχισε να φωνάζει έντρομη, με αποτέλεσμα να την ακούσουν οι γείτονες και να σπεύσουν να δουν τι είχε συμβεί.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο Λεωνίδας Τζανής είχε κανονίσει ραντεβού με το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης για να καταθέσει. Ήταν δε έκδηλη η ανησυχία του για το λόγο αυτό.

Διαβάστε τον τελευταίο διάλογο του Λεωνίδα Τζανή πριν αυτοκτονήσει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.