Μνημόνιο 3: ποιες οι σοκαριστικές αλλαγές στη φορολογία

Ποια είναι τα νέα μέτρα φωτιά που φέρνει μαζί του το νέο μνημόνιο 3; Διαβάστε τις εξωφρενικές αλλαγές στη φορολογία.

Το νέο μνημόνιο 3 θα προβλέπει μεταξύ άλλων ψήφιση του νέου φορολογικού, εξομοίωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με τις αγοραίες από την άνοιξη του 2013, καταργήσεις και συγχωνεύσεις εκατοντάδων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου.

Ογκώδες με πανσπερμία διατάξεων πολυνομοσχέδιο και μνημόνιο 3 παίρνουν αύριο τον δρόμο για τη Βουλή. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι το πολυνομοσχέδιο και το μνημόνιο θα περιέχουν διατάξεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω διαρροών και σεναρίων προς τον Τύπο. Ομως «Κρατούν κλειστό το στόμα» για το είδος και την έκταση των νέων ρυθμίσεων.

Στο νέο μνημόνιο 3 θα υπάρχουν διατάξεις για περικοπές αποδοχών και φορολογικά βάρη με αναδρομικότητα ισχύος, παράθυρα για νέες αλλαγές στο εργασιακό και ασφαλιστικό καθώς και για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπές στα μισθολογικά και εργασιακά των ΔΕΚΟ και άλλα τινά.

Επίσης, στο νέο μνημόνιο 3 θα προβλέπονται ψήφιση του νέου φορολογικού για εισοδήματα και ακίνητα μέχρι το τέλος του έτους, εξομοίωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με τις αγοραίες από την άνοιξη του 2013, καταργήσεις και συγχωνεύσεις εκατοντάδων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου.

Από τα πλέον καυτά σημεία είναι η νέου τύπου εφεδρεία στο Δημόσιο για περίπου 30.000 εργαζομένους, οι «απευθείας απολύσεις» επίορκων και «ανίκανων» για εργασία υπαλλήλων, οι μεγάλες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια αναδρομικά από τον Αύγουστο και η κατάργηση του υφιστάμενου εργασιακού καθεστώτος στις ΔΕΚΟ που οδεύουν για ιδιωτικοποίηση.
Ολα αυτά και πολλά άλλα στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης, ορισμένες από τις οποίες θα τεθούν σε ισχύ με υπουργικές αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Διαβάστε ποια μέτρα διερεύσαν από τον νέο μνημόνιο 3.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.