Αυτοί είναι οι επτά μνηστήρες για το δημόσιο χρυσωρυχείο του ΟΠΑΠ

Ποιοι είναι οι επτά υποψήφιοι αγοραστές του ΟΠΑΠ; Διαβάστε τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τα πρώτα επτά fund που ενδιαφέρονται για τον ΟΠΑΠ.

Επτά είναι τελικά οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές για τον ΟΠΑΠ. Η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για έξι προτάσεις, τελευταία στιγμή όμως υποβλήθηκε και έβδομη πρόταση από fund, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία του ρεπορτάζ, τα οποία μένει να επιβεβαιωθούν επισήμως, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του ΟΠΑΠ είναι οι: Intralot, ο όμιλος Μελισσανίδη μαζί με την Lottomatica και το fund PPF, η κοινοπραξία των Damlot (όμιλος Κοπελούζου) με την ισραηλινή Playtech και τη γερμανική Merkur, το βρετανικό fund BC Partner καθώς και άλλα τρία fund ένα από τα οποία αναφέρεται ως κινεζικών κεφαλαίων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εξέπνεε η σχετική προθεσμία για την απόκτηση ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr, το μονοπωλιακό δικαίωμα έως το 2030 για τα παιχνίδια που διαθέτει ο ΟΠΑΠ, οι άδειες για τα VLTs, η είσοδος στη διαδικτυακή αγορά και το εκτεταμένο δίκτυο πρακτορείων που διαθέτει αποτελούν πόλο έλξης για το σύνολο των μεγάλων “παικτών” της διεθνούς αγοράς, ορισμένων από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου και, βέβαια, εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Διαβάστε πόσο μειώθηκαν τα κέρδη του ΟΠΑΠ το 2011.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.