“Να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει”

Ποιος καθηγητής δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ότι πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει; Τι άλλο είπε ο καθηγητής;

Πέρα από τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη έκανε δηλώσεις στο Focus και καθηγητής. «Πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Οι χρεοκοπίες κρατών δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο», δήλωσε ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αννόβερο, Stefan Homburg.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Stefan Homburg στο γερμανικό περιοδικό Focus, «πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Η Ισπανία μόνο έχει χρεοκοπήσει 18 φορές. Τις τελευταίες δεκαετίες αυτό συνέβαινε κατά κόρον στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες».

Ο Γερμανός καθηγητής Stefan Homburg τόνισε πως μια κρατική χρεοκοπία για την Ελλάδα θα ήταν σωστή, πολιτικά ορθή και λιγότερο επικίνδυνη από την αέναη συνέχιση της λεγόμενης τακτικής διάσωσης.

«Τα χρήματα των φορολογούμενών μας, δεν ωφελούν την Ελλάδα αλλά τους πιστωτές. Αυτό μπορούμε να το πούμε καθώς τα χρήματα έχουν καταβληθεί σε έναν escrow account στον οποίο η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση», πρόσθεσε ο Stefan Homburg.

Ο Stefan Homburg συνέχισε ότι οι πιστωτές «δεν αξίζουν τη στήριξη από εμάς, τους φορολογούμενους, άσχετα με το τι αποφασίζεται στην Ελλάδα. Η Γερμανία πρέπει να βγει από το ευρώ διότι με την εισαγωγή του, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι απαγορεύονται τόσο οι επιδοτούμενες πληρωμές όσο και η κρατική χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. Και οι δύο υποσχέσεις αποδείχθηκαν εν τω μεταξύ ψέματα. Έτσι, η βάση για το ευρώ έχει καταρρεύσει».

Διαβάστε πώς ακτινογραφεί ο Γιάννης Βαρουφάκης την οικοκονομική κρίση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.