Δημοσκοπήσεις Rass-Marc: πώς αλλάζει το σκηνικό μετά τη δόση

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις του Τύπου της Κυριακής για τα κόμματα; Ποια τα αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις της Κυριακής;

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις Rass – Marc με την ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει μετά τη δόση των 50 δισ.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 25,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 24,8% της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει η δημοσκόπηση Rass που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής. Ακολουθούν στη δημοσκόπηση αυτή η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, το ΚΚΕ με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%.

Σε άλλη δημοσκόπηση , της εταιρείας Marc για το Έθνος της Κυριακής, μόλις το 20,2% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα πράγματα θα πάνε καλά, ενώ το 64,4% απαντά ότι θα χειροτερέψουν. Επίσης, το 84,1% της δημοσκόπησης δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, ενώ το 81,4% πιστεύει ότι το 2013 θα είναι χρονιά αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.

Παράλληλα, το 44,5% της δημοσκόπησης του τύπου της Κυριακής επιθυμεί η ΝΔ να διευρυνθεί προς το Κέντρο, το 34% ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατοπιστεί σε πιο κεντρώες θέσεις και το 22,6% να εκφράσει πιο ριζοσπαστικές θέσεις.

Το 26,5% της δημοσκόπησης θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ να συμπράξει με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, ενώ για τη ΔΗΜΑΡ το 33,9% θεωρεί ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση και το 25,5% πως είναι υποχωρητική.

Δείτε ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.