#

Τι “προφήτευσε” ο Γέροντας Ιωσήφ για το μέλλον

Τι προφήτευσε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός για το μέλλον; Τι είπε ο Γέροντας Ιωσήφ για αυτά που έρχονται;

Μετά τις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου, ήρθαν οι προφητείες του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού. Καταρχήν ο Γέροντας Ιωσήφ λέει στους ανθρώπους, δυο μάλιστα φορές, ότι έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα εσχατολογικά και με όσα λένε οι προφήτες. Μιλάει για λαίλαπα που έρχεται και μάλιστα πολύ γρήγορα. “Δεν έχουμε χρόνο πια, αδερφοί μου. Πρέπει να είμεθα έτοιμοι”

Ο Γέροντας Ιωσήφ εξηγεί ότι οι Ρώσοι θα επέμβουν, επειδή θα προκληθούν και θα διαλύσουν την Τουρκία. Θα φτάσουν μέχρι το Ισραήλ και θα τους χαλάσουν τα σχέδια.

Η Αμερική και η Ευρώπη θα αντεπιτεθούν και επειδή δεν θα τους φτάνει ο στρατός θα χρησιμοποιήσουν μισθοφόρους από την Ιαπωνία και την Κίνα. Ο γέροντας Ιωσήφ στις προφητείες του μιλάει για δυο ημίχρονα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο το κακό θα είναι τοπικό και στο δεύτερο θα γίνει παγκόσμιο. Η καταστροφή θα είναι τεράστια.

Ο Γέροντας Ιωσήφ εξηγεί ότι είμαστε όπως στην εποχή του Νώε και πρέπει να γίνει αυτή η καταστροφή για να σωθεί η Ορθοδοξία. Αναφέρεται σε απώλειες της τάξης των 700 εκατομμυρίων, κυρίως από αυτούς που θα συμμετέχουν στον πόλεμο και όχι τόσο από γυναικόπαιδα.

” Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, αδερφοί μου γιατί δεν θα το αντέξετε” λέει σε κάποια στιγμή ο Γέροντας Ιωσήφ και όταν τον ρωτάνε αν θα γίνει στη γενιά μας απαντάει ότι όσοι ζουν θα το ζήσουν. Δηλαδή σου δίνει την εντύπωση ότι προφητεύει για τον εαυτό του ότι δεν θα ζει όταν θα γίνουν όλα αυτά.

Ο Γέροντας Ιωσήφ ζητάει από όλους πνευματική προετοιμασία, μετάνοια και προσευχή για να μπορέσουμε να αντέξουμε την φοβερή αυτή δοκιμασία. Τόσο μεγάλη θα είναι η λαίλαπα, εξηγεί που μόνο όσοι είναι από τώρα κοντά στο Χριστό, θα αντέξουν. Φυσικά μιλάει για ξεκαθάρισμα της ανθρωπότητας για να εξαφανιστούν όλοι αυτοί οι μεγάλοι που είναι οι δημιουργοί του κακού. Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα έρθει ο αντίχριστος πριν την αναλαμπή της Ορθοδοξίας. 30 με 40 χρόνια μετά τοποθετεί τον ερχομό του και εξηγεί ότι πρέπει να δυναμώσουν οι Χριστιανοί πρώτα για να μπορούν να πολεμήσουν. Αν δεν γίνει πρώτα η αναλαμπή να ξαναγυρίσουμε πίσω στην παράδοση και στην πίστη, δεν θα αντέξει κανείς.

Όταν ρωτάνε τον Γέροντα Ιωσήφ πότε θα γίνουν τα γεγονότα, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι πρέπον οι χριστιανοί να λένε για χρόνους και καιρούς. Αλλά επειδή έχουμε μυαλό και διακρίνουμε τα σημεία των καιρών μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα γεγονότα είναι πολύ κοντά.

Δείτε τι αναφέρει πλούσιο πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal για τον Γέροντα Παΐσιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!