Τον γύρο του κόσμου κάνει η έκρηξη στο Mall: τι λένε τα διεθνή media

Τι γράφουνε τα ειδησειογραφικά ξένα media για την έκρηξη στο “Mall of Athens”; Πως χαρακτηρίζουν το όλο γεγονός;

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της βομβιστικής επίθεσης στο γνωστό εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Το Associated Press μετέδωσε την είδηση, την οποία αναπαρήγαγαν πολλά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι δύο άνδρες της φύλαξης τραυματίστηκαν ελαφρά, μετά την έκρηξη, ενώ τονίζει ότι η αστυνομία διερευνά εάν αυτή η επίθεση συνδέεται με εκείνη της 14ης Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μιλά για τον τραυματισμό των δύο φυλάκων ενώ κάνει μία αναδρομή στα πρόσφατα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα το πρακτορείο Reuters αφού αναφέρει την είδηση της έκρηξης με τον τραυματισμό δύο υπαλλήλων σεκιούριτι, κάνει λόγο για χτύπημα που ακολούθησε μία σειρά επιθέσεων σε δημοσιογράφους και οργανισμούς καθώς και στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, αυξάνοντας τις ανησυχίες της κυβέρνησης για έξαρση της πολιτικής βίας.

Η Wall Street Journal αναφέρεται στο περιστατικό λέγοντας ότι της έκρηξης «προηγήθηκαν δύο τηλεφωνικές προειδοποιήσεις σε ενημερωτικά μέσα». Η εφημερίδα επικαλείται αστυνομικές πηγές και σημειώνει ότι επρόκειτο για μικρής ισχύος έκρηξη, που προκάλεσε μικροζημιές. Παράλληλα, γίνονται αναφορές στα προηγούμενα περιστατικά βίας.

H Huffington Post αναφέρει ότι «οι επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών είναι ένα συχνό φαινόμενο για τη χώρα, ωστόσο «χτύπημα» σε εμπορικό κέντρο μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά απο τα πρωτοσέλιδα:

Διαβάστε επίσης για το που ήταν τοποθετημένη η βόμβα στο Mall.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.