#

Κάτι τρέχει με τη Neoset… αλα Αραβικά

Ποιοι οι ανοιχτοί λογαριασμοί που έχει ο ιδιοκτήτης του οίκου Neoset, Κώστας Αλεξανδράκης με τους εργαζομένους του;

Λίγες έως και καθόλου είναι πλέον οι εμφανίσεις του ιδιοκτήτη του ομίλου Νeoset Κώστα Αλεξανδράκη στην εταιρεία, καθώς γνωρίζει ότι αποτελεί “κόκκινο πανί” για τους άλλοτε φίλους εργαζομένους καθώς τους οφείλει δεδουλευμένα τριών μηνών. Τον περισσότερο χρόνο του, όπως λέγεται, τον περνά στο ησυχαστήριό του στη Ν. Μάκρη.

Όμως το τελευταίο διάστημα αναγκάζεται να πηγαίνει πιο συχνά στην εταιρεία Neoset, λόγω των επαφών που έχει ξεκινήσει με την Deloitte & Touche για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος, κατά πηγές, βρέθηκε, και είναι Άραβας.

Ωστόσο, οι συζητήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει δεν έχουν καταλήξει ακόμη κάπου. Και ο βασικότερος λόγος είναι ο εξής: ο Άραβας επενδυτής θέλει μόνο τη μονάδα παραγωγής στη Χαλκίδα.

Από την άλλη, ο Κώστας Αλεξανδράκης θέλει να αποσυρθεί από το επιχειρείν -75 ετών σήμερα και χωρίς διάδοχη κατάσταση- και ως εκ τούτου να του πασάρει και τη μονάδα, αλλά και την εταιρεία συνολικά μαζί και με το δίκτυο των καταστημάτων που ελέγχει. Ακόμη πάντως άκρη στις μεταξύ τους συζητήσεις δεν έχει βρεθεί.

Το σίγουρο είναι ότι όσο περισσότερος καιρός περνά τόσο περισσότερο δυσκολεύουν τα πράγματα για την εταιρεία που πλέον αποτελεί κόκκινο πανί και για τους πελάτες. Οι οποίοι αν και έχουν δώσουν προκαταβολές για εμπορεύματα που έχουν παραγγείλει ξέρουν καλά τώρα πια ότι το πιθανότερο είναι να μην τα παραλάβουν ποτέ. Πάντως επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία δεν σταματάνε να αναζητούν κάποιο αρμόδιο στα κεντρικά στο Πικέρμι για να δουν τι μέλλει γενέσθαι με τις παραγγελίες τους.

Το ιστορικό των προβλημάτων

Τα προβλήματα για τον όμιλο Νeoset επιδεινώθηκαν την τελευταία τετραετία, ως φυσική απόρροια της κρίσης, με αποτέλεσμα οι ζημιές του ομίλου να σκαρφαλώσουν σχεδόν στα 8 εκατ. ευρώ και οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Μόλις πριν από μία τριετία, υπό τις διαταγές του Κώστα Αλεξανδράκη, ο όμιλος άρχισε να ξεπουλά εταιρείες όπως την Βιente που πέρασε στην αλυσίδα Mobel. Και πρόσφατα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έγιναν προσπάθειες να μεταβιβάσει το σήμα Νέο Κατοικείν στην εταιρεία Morphos του Βασίλη Οικονόμου, όμως δεν κατέληξαν πουθενά. Λέγεται ότι το τίμημα που ζητούσε η διοίκηση του ομίλου Νeoset για το υπό κατάρρευση σήμα -από 17 καταστήματα Νέο Κατοικείν είχαν απομείνει 3- ήταν εξωπραγματικό.

Και επειδή ό,τι αγοράζεται, πουλιέται κιόλας, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος Νeoset προκειμένου να μαζέψει ρευστό, θα βγάλει από πάνω του όλα εκείνα τα σήματα που τον φορτώνουν με πρόσθετα κόστη, ενώ θα αναστείλει και τη λειτουργία των καταστημάτων που υπάρχουν στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι στα εμπορικά σήματα της Neoset AE, υπάγονται εκτός από το ομώνυμο σήμα, το Neoset Κουζίνα, το Νέο Κατοικείν, το σήμα Σκουρόπουλος και η Neowood.

Διαβάστε ποια ιστορική εταιρεία επίπλου στο άρθρο 99.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!