Προεδρικές 2013 Exit Poll: Τα πρώτα αποτελέσματα

Πότε έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll στις Προεδρικές εκλογές 2013; Τι ώρα θα έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα των εκλογών;

Στις 07.00 της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες σε 1.139 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων 40 θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό (και στην Ελλάδα), για πρώτη φορά σε προεδρικές εκλογές.

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμένων ψηφοφόρων ανέρχεται στις 545.180. Περί τα 15.000 άτομα που γεννήθηκαν από το 1990 και έπειτα, δεν γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ είχαν δικαίωμα να το πράξουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε Προεδρικές εκλογές, ανάμεσα στους 11 υποψηφίους υπάρχουν και δύο γυναίκες.

Τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα υπάρξει γύρω στις 20.30 της Κυριακής, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 18.30 από τα μικρά εκλογικά κέντρα.

Τα πρώτα exit poll θα δημοσιευτούν περίπου στις 18.00. Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, αποτελέσματα exit poll μπορούν να γνωστοποιηθούν μόνο μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή μετά τις έξι το απόγευμα της Κυριακής. Μέχρι αυτήν την ώρα το πρώτο κύμα exit poll , θα πρέπει ήδη να έχει φτάσει στα γραφεία των υποψήφιων Προέδρων και να μελετάται από τους αναλυτές.

Σύμφωνα με το vima.gr, εάν υπάρξει εκλογή από τον πρώτο γύρο, ο νέος πρόεδρος θα ανακηρυχθεί στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» μόλις διαπιστωθεί ότι δεν θα γίνει επαναληπτική εκλογή. Αντίθετα, εάν γίνει δεύτερος γύρος εκλογών, αυτό θα κοστίσει στο Κυπριακό δημόσιο περί τα 4 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Πάντως, στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις όλοι οι υποψήφιοι έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα για την επόμενη ημέρα, κυρίως σε ό,τι αφορά την οικονομία.

Άλλωστε, η οικονομία και η δανειακή σύμβαση αποτέλεσαν την κύρια αντιπαράθεση του προεκλογικού αγώνα στην Κύπρο, κάτω από την σκιά του μνημονίου, που αναμένεται να υπογράψει ο νικητής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι έταξαν τα πάντα. Από το ότι δεν θα υπογράψουν περικοπές μισθών και συντάξεων έως την πεποίθησή τους ότι τα προβλήματα της κρίσης θα ξεπεραστούν, ενώ όλοι μιλούν για νέα σελίδα στο Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύεται ότι δεν θα υπογράψει μνημόνιο με «κούρεμα» καταθέσεων, υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας και ζητεί ισχυρή εντολή για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Επίσης, υπόσχεται 75 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για την απασχόληση των νέων και επιδόματα μόνο για δικαιούχους ή φορολογουμένους.

Ο κ. Λιλλήκας υπόσχεται δουλειές και ανάπτυξη εντός του 2013 με άμεση αξιοποίηση του φυσικού αερίου και δωρίζει ένα οικόπεδο εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στην Ελλάδα για την συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Παράλληλα, ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ υπόσχεται σταθεροποίηση της οικονομίας.

Διαβάστε για τα αποτελέσματα φωτιά του Exit poll για τις Προεδρικές εκλογές 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.