#

«Το δράμα» της Γιάννας Αγγελοπούλου

Πώς αναμένεται να γίνει το δυναμικό «come back» της Γιάννας Αγγελοπούλου όπως αναφέρουν πρόσωπα; Γιατί η Γιάννα Αγγελοπούλου θέλει να επιστρέψει;

Το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου αναμένεται να κυκλοφορήσει περί τα μέσα Μαΐου και, όπως λένε πρόσωπα που δηλώνουν πλήρως ενήμερα των προθέσεων της κυρίας, συνιστά το πρώτο και μόνο βήμα στην προσπάθειά της να πετύχει ένα πανηγυρικό «come back». Συνεργάτες της στήλης με πιο «προχωρημένη» πληροφόρηση, μάλιστα, επιμένουν, ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου σκέφτεται να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας, στην οποία άλλωστε χρημάτισε και δημοτικός σύμβουλος περί τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Αλλά το σενάριο έχει και συνέχεια: η τέως σιδηρά κυρία των Ολυμπιακών του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου δεν φέρεται διατεθειμένη να «ριζώσει» στην πλατεία Κοτζιά. Αυτό που καιρό τώρα ωριμάζει στο μυαλό της είναι να δώσει σάρκα και οστά στην ιδέα δημιουργίας ενός κόμματος τύπου Δημοκρατικών, βασισμένο στα αμερικανικά πρότυπα, πιθανώς και με τη βοήθεια του Μπιλ Κλίντον, που η ίδια με υπερηφάνεια εμφανίζει ως επιστήθιο φίλο της.

Οι σχετικές ενδείξεις μοιάζουν με αποδείξεις: μια σειρά ενεργειών της, όπως η δημιουργία «πολιτικών θεματικών εδρών» στο Χάρβαρντ με το όνομά της Γιάννας Αγγελοπούλου, άρθρων σε έγκριτες εφημερίδες, η παραίτησή της από τον μισθό της πρέσβειρας, η στήριξή της σε διάφορα αθηναϊκά κοινωνικά ιδρύματα και, φυσικά, το βιβλίο της ζωής της προδίδουν το όλο σχέδιο.

Προφανώς, για την ευόδωση των φιλοδοξιών της Γιάννας Αγγελοπούλου απαιτείται «διόρθωση» εικόνας. Στο βιβλίο που, όπως μαθαίνουμε, στάλθηκε ήδη από τον εκδότη της σε 300 Αμερικανούς βιβλιοκριτικούς, η φέρελπις συγγραφεύς δεν αναφέρεται απλώς σε αναμνήσεις και περιστατικά, αλλά φροντίζει να «στολίσει» το πολιτικό σύστημα, δηλώνοντας ότι ούτε είχε ούτε έχει καμία σχέση με τους εκπροσώπους του.

Πριν από έναν χρόνο, άλλωστε, και (κυριολεκτικά) εν τη ρύμη του λόγου της η Γιάννα Αγγελοπούλου υπήρξε εξαιρετικά αποκαλυπτική: Ηταν τον Απρίλιο του 2012, στο Χάρβαρντ, στην παρουσίαση του «Προγράμματος ηγετών Αγγελόπουλος», στη Σχολή Διακυβέρνησης Κένεντι, όπου με ελεγχόμενο στόμφο δήλωνε ότι «μια νέα γενιά ηγετών θα είναι το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων τα οποία δημιούργησαν την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα».

Δείτε πώς ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου το 1990 που είχε κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!