Νέα δεδομένα: πότε ανοίγουν τελικά Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή

Νέα δεδομένα για την ημερομηνία που ανοίγουν οι Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή. Πότε θα ανοίξουν τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις;

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου θα ανοίξουν και πάλι η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με πηγή από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Οι υπόλοιπες τράπεζες θα επαναλειτουργήσουν, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Παρά τους υπολογισμούς της Λευκωσίας ότι το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου θα κυμανθεί γύρω στο 30%, τραπεζική πηγή ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει και έκπληξη και το ποσοστό να φθάσει τελικά γύρω στο 40%.

Συγκεκριμένα, τραπεζικές πηγές στην Κύπρο αναφέρουν ότι “το ‘κούρεμα’ στις άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις που είναι τοποθετημένες στην Τράπεζα Κύπρου ενδεχομένως να φτάσει το 40%”.

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα, εν αναμονή των τελικών υπογραφών από τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Κύπρου Πανίκο Δημητριάδη και τον υπουργό Οικονομικών Μ. Σαρρή βρισκόταν μέχρι πριν από λίγο το κλιμάκιο των στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ επισημαίνεται ότι έχουν διευθετηθεί και οι τελευταίες νομικές λεπτομέρειες.

Στην Αθήνα στα επιτελεία των εμπλεκόμενων τραπεζών (Πειραιώς, Κύπρου, Λαϊκή, Ελληνική) βρίσκονται ομάδες στελεχών που αναμένουν την τελική υπογραφή της συμφωνίας.

Διαβάστε πόσο θα διαρκέσουν οι περιορισμοί στις καταθέσεις σε τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.