#

Έκρηξη αιτήσεων για το “φτηνό” τιμολόγιο της ΔΕΗ. Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες

Πόσες χιλιάδες αιτήσεις έγιναν για το “φτηνό” τιμολόγιο της ΔΕΗ το τελευταίο δίμηνο;

Τις 148.765, έφτασαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, το δίμηνο από 14 Ιανουαρίου του 2013 έως 10 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό.

Η έκρηξη στον αριθμό των αιτήσεων οφείλεται φυσικά στην κρίση, όπως και στο γεγονός ότι αυξάνονται καθημερινά οι οικογένειες, στις οποίες δουλεύει μόνο ένα μέλος της ή και όλα είναι άνεργα.

Πάντως για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης της σημερινής κατάστασης, αρκεί να σημειωθεί ότι σε διάστημα περίπου 26 μηνών (από 1η Οκτωβρίου 2010 ως 13 Ιανουαρίου 2013), οι αιτήσεις για το “φτηνό” τιμολόγιο της ΔΕΗ, είχαν ανέλθει σε 377.825, αριθμός αναλογικά σαφώς μικρότερος, για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επομένως, οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Όσο η κρίση βαθαίνει, τόσο η απόγνωση μεγαλώνει. Απόγνωση που καταγράφεται στον αριθμό των αιτήσεων για μειωμένο τιμολόγιο, το αποκούμπι δηλαδή κάθε οικογένειας για μια ισχνή μείωση, σημαντική όμως για οικογένειες με κανέναν ή έναν εργαζόμενο.

Διαβάστε πόσο μειώνονται τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!