Γιατί κλείνει η θρυλική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών LucasArts

Γιατί κλείνει η LucasArts, μια από τις ιστορικές εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών μετά από 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας;

Πολλές εταιρείες κλείνουν η μία μετά την άλλη, όπως έκλεισε και εργοστάσιο πασίγνωστης εταιρείας χαρτιού. Η LucasArts, μία από τις ιστορικές εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών, πρόκειται να κλείσει μετά από 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και να απολύσει τους περισσότερους υπαλλήλους της. Η Disney την είχε αγοράσει πέρυσι μαζί με την κινηματογραφική εταιρεία του Τζορτζ Λούκας, του σκηνοθέτη της σειράς Star Wars.

Η Disney την είχε αγοράσει πέρυσι μαζί με την κινηματογραφική εταιρεία του Τζορτζ Λούκας, του σκηνοθέτη της σειράς Star Wars. Η εταιρεία LucasArts σκοπεύει τώρα να αναθέσει σε εξωτερική εταιρεία την άδεια για το brand των Star Wars, είπε εκπρόσωπος της Disney την Τετάρτη.

Εκτός από μία «μικρή ομάδα» της LucasArts που θα ασχοληθεί με διαχειριστικά ζητήματα, οι υπόλοιποι –άγνωστοι πόσοι ακριβώς– θα απολυθούν ενώ θα σταματήσει και η παραγωγή τίτλων που ήταν σε στάδιο προετοιμασίας.

Η LucasArts είχε δημιουργήσει πολύ επιτυχημένα παιχνίδια περιπέτειας και χιούμορ, όπως το Secret of Monkey Island και το Grim Fandango.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η LucasArts έχασε έδαφος από εταιρείες που επικεντρώνονται σε παιχνίδια δράσης και δεν κατάφερε να εκδώσει επιτυχημένους τίτλους, σημειώνει το Reuters.

Δείτε ποιο γνωστό εργοστάσιο κλείνει όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!