#

Eurovision 2013: ψηφοφορία, αποτελέσματα, παρασκήνιο

Τι δήλωσε ο Αγάθωνας για την Eurovision 2013 και ποιο ήταν το παρασκήνιο; Ποια ήταν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Eurovision 2013;

Ο ρεμπέτης και η παρέα του από τη Θεσσαλονίκη, έπειτα από το θρίλερ της Πέμπτης, καθώς στο παρά πέντε ανακοινώθηκε η συμμετοχή τους στον τελικό της Eurovision 2013 έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό διώχνοντας το άγχος και απολαμβάνοντας κάθε στιγμή που ήταν στη σκηνή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, την πρώτη θέση στον β’ ημιτελικό της Eurovision 2013 κατέλαβε το Αζερμπαϊτζάν με 139 βαθμούς, ενώ ακολούθησε η Ελλάδα με 121, αφήνοντας πίσω της ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί, την Νορβηγία, που συγκέντρωσε 120 βαθμούς!

Αγάθωνας και Koza Mostra ένιωθαν πανευτυχείς για την στήριξη που δέχτηκαν από την Ευρώπη η οποία αγκάλιασε το τραγούδι τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ψηφοφορίας, φέρνοντας την Ελλάδα στην έκτη θέση.

Μπορεί ο Αγάθωνας να δηλώνει ότι δεν είναι ευχαριστημένος, όμως στην πραγματικότητα όλα πήγαν πολύ καλά! Ο καλλιτέχνης, ο οποίος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στο «Μες στην καλή χαρά» δέχτηκε τα συγχαρητήρια από όλους τους συντελεστές της εκπομπής και είπε για τις εμπειρίες που απέκτησε στη Eurovision 2013 και κατά το ταξίδι του στο Μάλμε τη Σουηδίας: «Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Κάναμε παρέα και με τους καλλιτέχνες των άλλων αποστολών. Κάναμε παρέα με το Αζερμπαϊτζάν, τους Αλβανούς…».

Ποια όμως είναι η γνώμη του για το τραγούδι που κέρδισε φέτος, αυτό της Δανίας; Χωρίς περιστροφές, ο Αγάθωνας είπε: «Εγώ το θεωρούσα το χειρότερο. Εμένα μου άρεσε της Μάλτας. Ήμασταν μία αποστολή που δεν καθόμασταν ήσυχα. Τους είχαμε τρελάνει όλους. Σχολιάζαμε τα ξένα τραγούδια και έκανα τους στίχους στα ελληνικά και είχε πολλή πλάκα».
Το φετινό 12άρι από την Ελλάδα φέτος πήγε σε μία συμμετοχή με έντονο χρώμα από τη χώρα μας.

Ο λόγος για το τραγούδι «Hold Me» του Farid Mammadov που εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν όπου τη σύνθεση είχε αναλάβει ο Δημήτρης Κοντόπουλος ενώ τη χορογραφία υπέγραφε ο Φωκάς Ευαγγελινός. Σε ό,τι αφορά τώρα την υπόλοιπη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στις ευρωπαϊκές συμμετοχές του διαγωνισμού, τους 10 βαθμούς έδωσε στη Ρουμανία και τους 8 στην Ουκρανία. Η Δανία πήρε το 7άρι ενώ ακολούθησαν: Ιταλία 6, Γεωργία 5, Νορβηγία 4, Μάλτα 3, Ουγγαρία 2 και Λευκορωσία 1.
Το πρώτο 12αρι η Ελλάδα το πήρε από τον Άγιο Μαρίνο. Τους 10 βαθμούς της η Αλβανία τους έδωσε στους Κόζα Μόστρα και τον Αγάθωνα και μόλις έναν βαθμό η Ολλανδία. Επτά βαθμούς πήρε η Ελλάδα από την Αυστρία και οκτώ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεγάλη βαθμολογία σύμφωνα με τα αποτελέσματα στην Eurovision 2013, πήραμε από τις χώρες των Βαλκανίων με πρώτη τη Βουλγαρία που μας έδωσε ένα γενναιόδωρο 7άρι. Δέκα βαθμούς πήραμε από τη Ρωσία, τέσσερις από τη Μάλτα έξι από τη Γερμανία, έξι από τη Δανία, οκτώ από το Μαυροβούνιο, τέσσερις από τα Σκόπια, δώδεκα βέβαια από την Κύπρο και από το Σαν Μαρίνο, πέντε από την Κροατία.

Έναν βαθμό πήρε η ελληνική συμμετοχή από την Ουγγαρία, επτά από τη Ρουμανια και ένα 4άρι ήρθε από το Αζερμπαιτζάν. Με ένα «γεια σου Ελλάδα» ο παρουσιαστής της Αρμενίας έδωσε οκτώ βαθμούς στην Ελλάδα, ενώ η Ιταλία μας φιλοδώρησε με ένα ωραιότατο 7άρι.

Ο διαγωνισμός της Eurovision 2013 δεν ξεχώρισε μόνο για την διοργάνωση αλλά και για την παρουσιάστρια της βραδιάς, Πέτρα Μέντε, που δημοσιεύματα τη θέλουν να είναι η καλύτερη που έχει περάσει από την ιστορία του διαγωνισμού.

Διαβάστε τον θρίαμβο της Ελλάδας στην Eurovision 2013 και την νίκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!