#

Η μυστική κίνηση Σαμαρά που κέρδισε τους Κινέζους

Ποια η μυστική κίνηση του Αντώνη Σαμαρά που κέρδισε τους Κινέζους; Πού βρίσκεται η επιτυχία του ταξιδιού στην Κίνα;

Γιά πρώτη φορά ο διεθνής Τύπος μιλά με κολακευτικά σχόλια γιά την εξωστρεφή πολιτική του κ. Σαμαρά κα μάλιστα εντυπωσιάζει οτι οι Κινέζοι εμφανίζονται δημόσίως ενθουσιασμένοι κάτι το οποίο δεν συνηθίζει το Πεκίνο. Ποιό είναι λοιπόν το μυστικό της επιτυχίας του κ. Σαμαρά ;

Η Κινεζική επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα, χαράσσεται και υλοποιείται σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο. Το σύστημα που λειτουργεί εκεί έχει κεντρικό χαρακτήρα και η κατανομή του στην πυραμίδα που υπάρχει λειτουργεί κάθετα χωρίς μεσάζοντες και αποκλίσεις. Αυτό ακριβώς θέλησε να προσαρμόσει ο κ. Σαμαράς σχεδιάζοντας προ μηνών το ταξίδι του. Οι εντολές που έδωσε ήταν αυστηρές. Συγκεντρώθηκαν τα αιτήματα ενδιαφέροντος, κατηγοριοποιήθηκαν οι θεματολογίες χωρίστηκαν σε θέματα κυβέρνησης και επιχειρηματιών και στην συνέχεια σχηματοποιήθηκαν κεντρικά.

Ετσι, ουσιαστικά ο Σαμαράς «έδεσε» την στρατηγική του στο ταυτόσημο στρατηγικό ενδιαφέρον των Κινέζων και όταν υπήρξε σαφής εικόνα , μετά και τις αλλεπάλληλες επαφές με τις Κινεζικές υπηρεσίες, ανέλαβε ο ίδιος να τρέξει το project με τον ίδιο καθετοποιημένο τρόπο, όπως το κάνουν οι Κινέζοι. Αυτό, προκάλεσε εντύπωση στο Πεκίνο , αφού οι αξιωματούχοι εκεί διαπίστωσαν οτι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένη πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων και μάλιστα τέτοια ώστε να κερδίζουν και οι δύο πλευρές και όχι μόνο η ελληνική του τύπου «μπορείτε να πάρετε κι αυτό, κοιτάξτε και το άλλο..» . Εδώ και καιρό παρουσιάστηκαν μελέτες συμφερόντων, εκθέσεις Τραπεζών, οικονομικές μελέτες επενδύσεων σε βάθος χρόνου , οικονομικές αναλύσεις με την συμμετοχή διεθνών οίκων γιά κανοτομίες κλπ. Ολα αυτά, στον κεντρικό κοινό στρατηγικό στόχο που είναι να αποτελέσει η χώρα μας πύλη εισόδου στην Ευρώπη γιά τον δράκο της Ασιατικής Οικονομίας.

Και οι αυστηροί Κινέζοι είπαν «μπράβο» στην Ελλάδα..

Διαβάστε ποιες οι 11 συμφωνίες που υπέγραψαν Ελλάδα-Κίνα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!