Φορολογική δήλωση 2013, Taxisnet: μέχρι πότε έρχεται η νέα παράταση

Μέχρι πότε δόθηκε νέα παράταση για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2013; Διαβάστε ορισμένες βασικές υπενθυμίσεις.

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2013 μέχρι τα τέλη Αυγούστου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Στο υπουργείο εκτιμούν ότι ακόμη και μετά την παράταση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2013 μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν θα καθυστερήσει η εκκαθάρισή τους αφού φέτος όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος που προκύπτει με το εκκαθαριστικό σημείωμα καταβάλλεται είτε εφάπαξ είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις εφόσον η εκκαθάριση της δήλωσης γίνει μέχρι το τέλος Ιουλίου. Εάν η βεβαίωση του ποσού γίνει τους μήνες Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, η εξόφληση πρέπει να γίνει είτε εφάπαξ είτε σε δύο διμηνιαίες δόσεις, ενώ εάν η βεβαίωση του ποσού γίνει από τον Οκτώβριο και μετά η εξόφληση πρέπει να γίνει υποχρεωτικά εφάπαξ.

Πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε μέσω twitter μετά από καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε, ότι θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2013 μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για τα φυσικά πρόσωπα και μέχρι τις 8 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα.

Όπως διευκρινίζει, όποιος κάνει την δήλωσή του τον Ιούλιο θα μπορέσει να πληρώσει τον φόρο σε τρεις δόσεις και όποιος την κάνει τον Αύγουστο, σε δύο δόσεις.

Διαβάστε μέχρι πότε νέα παράταση στην φορολογική δήλωση 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.