Γιατι ο Γιάννης Βαρουφάκης “καρφώνει” την Έλλη Στάη

Τι κάρφωσε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης σε σημερινό του άρθρο για την Έλλη Στάη; Tι απάντησε η Έλλη Στάη;

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, περιγράφει σήμερα με ένα άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα του, γιατί υπερασπίζεται την ΕΡΤ, η οποία τον έχει “κόψει” από τον τηλεοπτικό “αέρα” της.

Ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης περιγράφει στην ιστοσελίδα του- στα αγγλικά- ένα περιστατικό με την Έλλη Στάη λίγο πριν βγει στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, όπου η παρουσιάστρια του ζήτησε «σχεδόν σαν χάρη, να μην πει τις δυο απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: ανασυγκρότηση χρέους.

Ανησυχούσε ότι αν συνέχιζα να μιλάω για την ανασυγκρότηση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από τη κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη…”

Ο Γιάννης Βαρουφάκης κάνει λόγο για «Έλληνα Υπουργό προπαγάνδας- υπουργό για τον Τύπο και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο», συμπληρώνει ο ίδιος, ο οποίος έδωσε εντολή να μην τον ξανακαλέσουν στην ΕΡΤ μετά τη συμμετοχή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χρήστη στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης δεν διστάζει να αποκαλύψει το όνομα του Υπουργού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον «Γιώργο Πεταλωτή».

Γράφει ακόμα στο άρθρο του:

«Αγαπητέ αναγνώστη, μετά από αυτή την εμπειρία μπορεί να πιστεύεις ότι η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με άφησε αδιάφορο. Δεν ισχύει καθόλου. Το αντίθετο. Φυσικά τα δημόσια ΜΜΕ μπορεί να είναι ανυπόφορα, όπως και τα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία ακόμη και η δικαιοσύνη.

Αλλά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μας προσφέρουν μια ευκαιρία εκπολιτισμού της κοινωνίας. Χωρίς αυτά θα ήμασταν στο έλεος του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος στο άκουσμα της είδησης, θα πάρει ιδέες για το πως μπορεί να εξαχθεί και στη Βρετανία το ελληνικό μοντέλο».

«Στη διαδρομή από απόψε τα μεσάνυχτα, όταν η ΕΡΤ μείνει σιωπηλή, θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι πολίτες. Σε όλο τον κόσμο», καταλήγει.

Πάντως, στο άρθρο του καταλήγει, μιλώντας για την ΕΤ3, η οποία δεν τον “έκοψε”! “Μάλλον επειδή η εντολή ήταν προφορική και όχι γραπτή και δεν έφτασε ποτέ στην Θεσσαλονίκη…”!

Η απάντηση της Έλλης Στάη στον Γιάννη Βαρουφάκη:

stai

Δείτε πώς έκρινε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης την ΕΡΤ και το κλείσιμο της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.