#

Κλείσιμο ΕΡΤ: Και τώρα τι θα γίνει η Eurovision; Ανακοίνωση EBU

Άμεση παρέμβαση έκανε η διοργανώτρια της Eurovision, EBU για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τι δήλωσε η EBU;

Την αποδοκιμασία της για την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (ΕBU). Η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος της EBU από το 1950.

Σε επιστολή που εστάλη σήμερα στον Ελληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος της EBU Jean Paul Philippot καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της EBU Ingrid Deltenre τον καλούν να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες του για να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αναφέρουν ότι η ύπαρξη δημόσιων μέσων ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκονται στο επίκεντρο των δημοκρατικών κοινωνιών και ως εκ τούτου οποιεσδήποτε εκτεταμένες αλλαγές στο δημόσιο σύστημα μέσων ενημέρωσης όπως κλείσιμο της ΕΡΤ θα πρέπει να αποφασιστεί μόνο μετά από μια ανοιχτή, περιεκτική και δημοκρατική συζήτηση στο Κοινοβούλιο κι όχι μέσα από μια απλή συμφωνία μεταξύ δύο Υπουργών της Κυβέρνησης.

Στην επιστολή, επισημαίνεται επίσης η σημασία των δημοσίων μέσων ενημέρωσης ως ουσιαστικού πυλώνα των δημοκρατικών και πλουραλιστικών κοινωνιών στην Ευρώπη.

“Ενώ αναγνωρίζουμε την ανάγκη για εξοικονομήσεις πόρων, οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί είναι πιο σημαντικοί από ποτέ σε περιόδους εθνικών δυσκολιών”, σημειώνουν στην επιστολή τους προς τον κ. Σαμαρά, οι κύριοι Jean Paul Philippot και Ingrid Deltenre.

Εκφράζεται τέλος η προθυμία της EBU να προσφέρει συμβουλές, βοήθεια και την εμπειρογνωμοσύνη της προκειμένου η ΕΡΤ να διατηρηθεί ως ένας πραγματικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Διαβάστε γιατί η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και ποιο το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ μετά το κλείσιμο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!