Οινότρια Γη: το Ελληνικό κρασί που πήρε Χρυσό Μετάλλιο από τους Γερμανούς

Το πρώτο Χρυσό Μετάλλιο για το 2013 για τα προϊόντα του Κτήματος ήρθε από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το Berliner Wein Trophy.

Εκτός από το ελληνικό ούζο που «μέθυσε» τους Γερμανούς, το Οινότρια Γη Cabernet Sauvignon – Agiorgitiko 2008 κέρδισε Χρυσό Μετάλλιο στον διαγωνισμό που γίνεται στο Βερολίνο από το 1994 και φέτος φιλοξένησε 3.780 κρασιά απ’ όλο τον κόσμο.

Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, με τον διακριτικό τίτλο Chateau Julia, ιδρύθηκε το 1992 στην Αδριανή Δράμας. Αποτελεί εξέλιξη μιας μικρής οικογενειακής οινοποιίας που ξεκίνησε να παράγει μικρές ποσότητες στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Ξεκινώντας από αυτόν τον προσωπικό αμπελώνα των 100 περίπου στρεμμάτων, σήμερα καλλιεργούνται περίπου 2200 στρέμματα, όπου ευδοκιμούν οι ευγενέστερες διεθνείς και ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών, διατηρώντας χαμηλές ποσοτικές αποδόσεις ώστε να διασφαλίζεται η υψηλότερη δυνατή ποιότητα της πρώτης ύλης.

Από εμπορικής πλευράς, οι πρώτες φιάλες διατέθηκαν στην αγορά στα τέλη του 1992: τρία ξηρά κρασιά ο Αμέθυστος Λευκός, ο Αμέθυστος Ροζέ και ο Αμέθυστος Ερυθρός. Σήμερα από το Κτήμα παράγονται πέντε οικογένεις κρασιών, Amethystos, Chateau Julia, Domaine Costa Lazaridi, Οινωδία και Οινότρια Γη.

oinotria-gi-elliniko-krasi-xryso-metallio

Την ίδια περίοδο, σε ένα υπερσύγχρονο αποστακτήριο παράγεται το τσίπουρο Ηδωνικό, που πήρε το όνομα του από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής, του Ήδωνες, τα φρέσκα αποστάγματα σταφυλής Methexis από Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Chardonnay και Cabernet Sauvignon καθώς και το παλαιωμένο Methexis Cigar από Sauvignon Blanc.

Στα τέλη του 2006, μετά από χρόνια ερευνών, παρουσιάστηκε στην αγορά η νέα σειρά προϊόντων Aceto Botanico Adriani στα πρότυπα παραγωγής του Ιταλικού βαλσαμικού ξυδιού.

Παράλληλα με την Ελληνική αγορά η εταιρεία έδωσε έμφαση από την αρχή στις εξαγωγές ώστε τα κρασιά της να βρεθούν στον δύσκολο διεθνή στίβο. Με πρώτη την αγορά της Γερμανίας, τα προϊόντα της εξάγονται ακόμη σε Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Κύπρο και Αλβανία όπως επίσης σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Βραζιλία, Αυστραλία και Σιγκαπούρη.

Διαβάστε ποιο ελληνικό προϊόν έχει κατακτήσει ολότελα τους Γερμανούς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!