Βάσεις 2013: ποιες οι τελευταίες προβλέψεις πριν την ανακοίνωση

Ποιες είναι οι τελευταίες προβλέψεις πριν την ανακοίνωση των βάσεων 2013; Διαβάστε ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν την διαμόρφωση των βάσεων 2013.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση των βάσεων 2013 είναι ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων, οι επιδόσεις των υποψηφίων και φυσικά οι επιθυμίες που θα εκφράσουν μέσα από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Φέτος ο αριθμός των εισακτέων άλλαξε πολύ μετά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά που συρρίκνωσε τα ΤΕΙ με αποτέλεσμα να ανατραπούν οι ισορροπίες, να μειωθούν οι θέσεις στις θεωρητικές σχολές και να αυξηθούν στις θετικές.

Αδικημένοι θα είναι οι μαθητές των τεχνικών και επαγγελματικών λυκείων, αφού διεκδικούν θέσεις μόνο στα ΤΕΙ με ποσοστό 21%.

Το σημαντικότερο λόγο όμως για τη μεγάλη πτώση που θα σημειώσουν οι βάσεις 2013 είναι το γεγονός ότι φέτος οι επιδόσεις των μαθητών ήταν οι χειρότερες που έχουν καταγραφεί από το 2003.

Πάντως αστάθμητος παράγοντας είναι οι επιθυμίες των ίδιων των μαθητών που παρουσιάζουν ήδη μεταβολές.

Έτσι από το 1ο πεδίο παρατηρείται μαζική στροφή στις νομικές σχολές από τις παιδαγωγικές που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, ενώ στο 4ο πεδίο οι υποψήφιοι στρέφουν την πλάτη στις σχολές πολιτικών μηχανικών και επιλέγουν ειδικότητες όπως οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και οι μηχανολόγοι.

Στο 5ο πεδίο τέλος σημειώνεται μείωση του αριθμού των υποψηφίων που επιλέγουν τις αστυνομικές σχολές.

Διαβάστε πού θα κυμανθούν οι βάσεις σε ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.