Ποια τράπεζα ενσωματώνει την Probank

Ποια τράπεζα ενσωματώνει την καλή τράπεζα Probank; Τι θα συμβούν με τις καταθέσεις και τους πελάτες της Probank μετά την ενσωμάτωσή της;

Έκλεισε οριστικά το θέμα της Probank, η οποία μετά την αποτυχία της ΑΜΚ σπάει στα δύο, με την “καλή” τράπεζα να περνά και επίσημα στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία θα υπογραφεί σήμερα, στις 6 το απόγευμα.

Όπως μετέδιδε λίγο νωρίτερα το Newmoney, στελέχη της ΕΤΕ έχουν ενημερωθεί ότι θα αναλάβουν τον έλεγχο στα κεντρικά γραφεία της Probank το πρωί του Σαββάτου.

Οι συζητήσεις που είχε το Earlington fund με εκπροσώπους της τρόικας στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, με τον Μπομπ Τράα, δεν τελεσφόρησαν και πλέον η διάσπαση της Probank σε “καλή” και “κακή” τράπεζα αποδείχτηκε μονόδρομος.

Σε κάθε περίπτωση, οι πελάτες και οι καταθέτες της Probank δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, καθώς τη Δευτέρα η τράπεζα θα λειτουργεί κανονικά.

Πάντως, πηγές της Εθνικής Τράπεζας επισημαίνουν ότι η Probank αποτελεί την καλύτερη τράπεζα σε χαρτοφυλάκιο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και επομένως η εξέλιξη αυτή θα δώσει στον όμιλο μία βάση για να παίξει σημαίνοντα ρόλο στο χώρο αυτό.

Διαβάστε με ποια τράπεζα-κολοσσό ετοιμάζεται για συγχώνευση η Εθνική Τράπεζα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.