Γουές Μακ Γκρου: Ο νέος εκπρόσωπος ΔΝΤ είναι “Θεσσαλονικιός” και μιλάει ελληνικά

Ποιος είναι ο “Θεσσαλονικιός” νέος εκπρόσωπος ΔΝΤ στην Ελλάδα; Πώς περιγράφουν οι συνομιλητές του τον Γουές Μακ Γκρου;

Μετά τον νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην παγκόσμια τράπεζα, Χρήστο Παπουτσή, ανακοινώθηκε και ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Μπομπ Τράα που μας αποχαιρετά. Είναι Αμερικανός, φιλέλληνας και ονομάζεται Γουές Μακ Γκρου.

Από το Σεπτέμβριο αναλαμβάνει καθήκοντα ο Γουές Μακ Γκρου, ο νέος μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ολλανδό Μπομπ Τράα.

Όπως γράφει το Βήμα της Κυριακής, ο Γουές Μακ Γκρου, το νέο πρόσωπο στις διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο πατέρας του Γουίλιαμ Μακ Γκρου διετέλεσε επί 25 χρόνια πρόεδρος του κολεγίου “Ανατόλια”.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Γουές Μακ Γκρου βρέθηκε στο τέλος Ιουλίου στην Αθήνα ψάχνοντας για σπίτι.

Ο Γουές Μακ Γκρου δεν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συμμετείχε στις αποστολές της τρόικα το 2013 με ενεργό ρόλο, μετά την αποχώρηση του Μαρκ Φλάναγκαν που αποτέλεσε το No 2 του αρχηγού της αποστολής Πωλ Τόμσεν.

Κατά το Βήμα, το ΔΝΤ επέλεξε για την καυτή καρέκλα του μόνιμου εκπροσώπου του στην Ελλάδα, έναν φιλέλληνα καθώς στόχος αυτής της κίνησης είναι να ξεχαστούν οι πολύ αρνητικές εντυπώσεις που άφησε στην Αθήνα ο Μπομπ Τράα.

Συνομιλητές του Γουές Μακ Γκρου τον περιγράφουν ως ευγενή και ήπιων τόνων.

Πρόσωπο που γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα στα κεντρικά του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, λέει πάντως ότι τα φιλελληνικά αισθήματα και η γνώση της γλώσσας και της ιστορίας της Ελλάδας δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα για τη στάση του ΔΝΤ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο κ. Τόμσεν όσο και ο Γουές Μακ Γκρου θα προχωρούν απλώς σε εισηγήσεις, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται εδώ και καιρό σε υψηλότερο επίπεδο.

Στη διάρκεια της καριέρας του στο ΔΝΤ ο Γουές Μακ Γκρου έχει διατελέσει αρχηγός αποστολής του Ταμείου στα Σκόπια ενώ ανέλαβε τον ίδιο ρόλο και στην Κύπρο πριν μετακινηθεί ως στέλεχος της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα.

Διαβάστε τις έξι βόμβες για μειώσεις μισθών και συντάξεων από την Τρόικα που θα σκάσουν τον Σεπτέμβρη 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.