Χαμός με τη μυστηριώδη μορφή στο ναό του Αγίου Δημητρίου στην Εύβοια

Ποιο το περίεργο φαινόμενο με μια μυστηριώδη μορφή που εμφανίζεται στο ναό του Αγίου Δημητρίου στην Εύβοια;

Θαύμα ή φυσικό φαινόμενο; Ο,τι κι αν είναι πάντως η μυστηριώδης μορφή που έχει εμφανιστεί στο μεγάλο παράθυρο που βρίσκεται στην πρόσοψη του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στα Χάνια Αυλωναρίου Εύβοιας κόβει την ανάσα σε όλους όσοι έχουν σπεύσει να τη δουν από κοντά.

Τις τελευταίες περίπου δέκα μέρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Αυλωναρίου γίνονται θεατές μιας εικόνας που θυμίζει το πρόσωπο νεαρού άνδρα και η οποία έχει εμφανιστεί πάνω από την κεντρική είσοδο του ναού. Αν και η εκκλησία ήταν εγκαταλειμμένη εδώ και πολλά χρόνια (ενδεικτικό της εγκατάλειψης είναι η εγκατάσταση μιας ομάδας Τσιγγάνων οι οποίοι είχαν στήσει ένα μίνι καταυλισμό στο προαύλιό του), τώρα το πλήθος συνωστίζεται για να δει με τα ίδια του τα μάτια το μυστηριώδες πρόσωπο.

Ο ιερός ναός, που είναι χτισμένος πάνω σε ερείπια αρχαίου ναού της Αρτέμιδος, είναι γεμάτος με επιβλητικές βυζαντινές τοιχογραφίες και κυρίως με υπερφυσικές απεικονίσεις των αρχαγγέλων στους τοίχους του κεντρικού κλίτους.

Κάτι που κάνει τους πιστούς να αποδίδουν τη μορφή σε κάποιον αρχάγγελο. Οσοι πιστεύουν πως πρόκειται για θαύμα ανάβουν κερί και προσεύχονται στον Αγιο Δημήτριο και στους αρχαγγέλους, ενώ οι υπόλοιποι που αποδίδουν την εικόνα σε κάτι άλλο απλώς κοιτούν με περιέργεια τη μορφή, ανταλλάσσοντας απόψεις για το τι μπορεί να είναι και τραβώντας παράλληλα φωτογραφίες.

Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες -κυρίως στη σελίδα του Facebook, Avlonari, such a lovely place- ο κόσμος που πηγαίνει στον ναό έχει πολλαπλασιαστεί. Μάλιστα οι διαχειριστές της σελίδας ισχυρίζονται ότι δεν είναι μοντάζ και σε ανάρτησή τους αναγράφουν: «Χθες το βράδυ είδαμε πάνω από την κεντρική πύλη του ναού να σχηματίζεται ένα γλυκό πρόσωπο, νέου ή νέας. Ο φωτισμός… ίσως η σκιά από τον πλάτανο… ίσως ο αέρας που φυσούσε… ίσως η ψυχική μας διάθεση με τα τόσα προβλήματα… ίσως… ίσως!»

Ο παλαιότερος ναός στην Εύβοια

Στον οικισμό Χάνια Αυλωναρίου βρίσκεται ο τρισυπόστατος ναός του Αγίου Δημητρίου, που είναι ο παλαιότερος ναός σε ολόκληρη την Εύβοια. Η κατασκευή του ανάγεται στον 11ο αιώνα και αξιοθαύμαστα στοιχεία του αποτελούν -εκτός από τις βυζαντινές τοιχογραφίες και εκείνες των αρχαγγέλων- η περίτεχνη κεραμοπλαστική διακόσμηση του πρόπυλου και ο σημαντικότατος κεραμοπλαστικός διάκοσμος με ψευδοκουφικά στοιχεία της ανατολικής όψης, που αποτελεί ιδιαίτερο στοιχείο για τη χρονολόγηση του ναού.

Διαβάστε την αλήθεια για την περιοχή 51.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.