Ε9: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι. Παράταση

Ποια είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι σχετικά με τη διαδικασία υποβολής του Ε9 σύμφωνα με πηγές; ​

Το ενδεχόμενο παράτασης της υποβολής του Ε9 εξετάζουν από κοινού η τρόικα και το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει κανονικά να υποβάλλουν το συγκεκριμένο φορολογικό έντυπο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου αλλά εξετάζεται παράταση του Ε9 μετά από πλήθος αιτημάτων που έχουν διατυπώσει φοροτεχνικοί και πολίτες.

«Με τα στοιχεία που έχουν δείξει από την εφαρμογή δεν είναι δυνατόν να προλάβουν οι πολίτες μέσα σε 15 ημέρες . Ήδη το σύστημα παρουσιάζει τα προβλήματα που παρουσίαζαν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος» τόνισε στο πρωινό ΑΝΤ1 ο φοροτεχνικός Π.Παντελής

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να υποβληθούν αρχικώς Ε9 μόνον από τα φυσικά πρόσωπα που είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση, κατά το έτος 2012 και, εν συνεχεία, να κατατεθούν τα Ε9 που σχετίζονται με την καταγραφή αγροτεμαχίων.

Σημειώνεται πως τα Ε9 του 2013 θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΦΑΠ 2013, διαδικασία που θα ξεκινήσει στα τέλη του μηνός.

Δείτε ποιος είναι ο νέος πονοκέφαλος που θα αντιμετωπίσουν στην υποβολή Ε9 στο Taxisnet.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.