Eurobasket 2013: άδοξο φινάλε για την Εθνική Ελλάδος

Η υπερπροσπάθεια των Ζήση-Καϊμακόγλου στις δύο παρατάσεις δεν έφτασε στην Εθνική Ελλάδος που λύγισε από την Κροατία (92-88) παίζοντας και χωρίς τον Σπανούνη στο Eurobasket 2013.

Πάλεψε για τη νίκη, αλλά η μπάλα έκανε τα δικά της. Η Εθνική Ελλάδος έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στην Κροατία, αλλά ηττήθηκε στη δεύτερη παράταση στο Eurobasket 2013. Η ήττα φέρνει τον Τρινκέρι και την ομάδα του στην Αθήνα.

Έτσι, οι διεθνείς αποχαιρέτησαν το Eurobasket 2013 και επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχουν αγώνες κατάταξης σ’ αυτή τη φάση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έμεινε εκτός 8άδας για πρώτη φορά μετά το 2001 και αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που παρατάχθηκε με δέκα παίκτες λόγω των απουσιών των τραυματιών Παπανικολάου και Μαυροκεφαλίδη, πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στην παρέα του Ρόκο Λένι Ούκιτς όμως δεν τα κατάφερε στο Eurobasket 2013 και πλέον επιστρέφει στην Ελλάδα χωρίς κάτι καλό στις αποσκευές της.

Η «επίσημη αγαπημένη» πάλεψε, τα έδωσε όλα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την Εθνική, που «πλήρωσε» κυρίως τις δύο ήττες από Φινλανδία και Ιταλία στο Κόπερ στην πρώτη φάση.

Το χειρότερο όλων από αυτή την κακή πορεία στα γήπεδα της Σλοβενίας είναι ότι η Ελλάδα πέφτει στην ανάγκη της FIBA προκειμένου να πάρει μια από τις τέσσερις wild card που θα τις επιτρέψουν να συμμετάσχει του χρόνου στο Mundobasket 2014 της Ισπανίας.

Διαβάστε πώς θα πέρναγε στην επόμενη φάση η Εθνική Ελλάδος σήμερα στο Eurobasket 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.