Παύλος Φύσσας: στον ανακριτή ο δολοφόνος. Εξελίξεις [φωτο, video]

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις από την υπόθεση της δολοφονίας με θύμα τον Παύλο Φύσσα και δράστη τον 35χρονο Γιώργο Ρουπακιά; Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Στα δικαστήρια του Πειραιά οδηγήθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 09.00 σήμερα το πρωί ο 45χρονος δράστης Γιώργος Ρουπακιάς της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, προκειμένου να απολογηθεί. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί. Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο δράστης πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων.

Μέχρι σήμερα ο 45χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στην καφετέρια την ώρα που η παρέα του Παύλου Φύσσα και μία άλλη ομάδα αντάλλαξαν φραστικές επιθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι η μαρτυρία της συζύγου του αλλά και αυτοπτών μαρτύρων τον τοποθετούν μακριά από το σημείο εκείνος άλλαξε την κατάθεση του.

Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι είδε την παρέα του Παύλου Φύσσα να έρχεται προς το μέρος του και εκείνος τράβηξε το μαχαίρι που είχε στο αυτοκίνητο του προκειμένου να αμυνθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύζυγος του είπε στην κατάθεση της ότι κάποιος τηλεφώνησε στον 45χρονο την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι. Τότε o Γιώργος Ρουπακιάς έφυγε και μάλιστα της είπε ότι δεν ήξερε τι ώρα ακριβώς θα επιστρέψει στο σπίτι.

Να σημειωθεί ότι ο 45χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε οδηγηθεί πριν από μερικές ημέρες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην εισαγγελέα Πειραιά μαζί με τη σύζυγό του, ένα συγγενικό του πρόσωπο και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. Πειραιά.

Έπειτα από τρίωρη παραμονή στο γραφείο των ανακριτικών αρχών, είχε ζητήσει τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τι είχε ισχυριστεί ενώπιον του εισαγγελέα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς, ενώπιον του εισαγγελέα, είχε αρνηθεί ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι απλώς επισκεπτόταν τα γραφεία του κόμματος πέντε έως δέκα φορές τον μήνα.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, είχε ισχυριστεί ότι ο λόγος που τον ώθησε να βγάλει το μαχαίρι το οποίο είχε πάνω του ήταν το γεγονός ότι, βγαίνοντας από την καφετέρια και πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό του, περικυκλώθηκε από πολλά άτομα.

«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε έως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι για να αμυνθώ…» υποστήριξε.

Ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό

Όσον αφορά την έρευνα, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον βασικό εντολέα-ηθικό αυτουργό του εγκλήματος.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιήθηκαν πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ακολουθία των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» από ομάδα με σαφή ιεραρχική δομή, που κινητοποίησε άλλες ομάδες, οι οποίες και υπακούοντας συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα που παρακολουθούσε το θύμα στην καφετέρια «Κοράλι», απ’ όπου ξεκίνησε και η ένταση, με ανταλλαγή βλεμμάτων ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι ήταν ομοϊδεάτες του δολοφόνου.

Όσον αφορά τον 45χρονο δράστη Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος ήταν στο σπίτι του, δέχτηκε και έκανε πάνω από πέντε τηλεφωνήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς κατείχε δύο κινητά τηλέφωνα (ένα παλιό καρτοκινητό, στο οποίο δεχόταν κλήσεις από τη Χ.Α., και ένα δεύτερο για προσωπική χρήση). Μάλιστα, ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν τηλεφωνικά σε αυτήν την κινητοποίηση ήταν και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γ. Πατέλης, αλλά και ένας ακόμη, από άλλη Τοπική Οργάνωση της «ευρύτερης περιφέρειας» του Πειραιά.

Αναμένουν την απάντηση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη, ώστε να εξακριβωθεί πόσοι και ποιοι τελικά εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων, καθώς, μετά και την εντολή για άρση απορρήτου, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θέλουν να δουν με αυτόν τον τρόπο αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία σε όλους όσοι συγκάλεσαν το «προσκλητήριο».

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της τακτικής ανάκρισης, ωστόσο από σήμερα, μετά την απόφαση που ελήφθη νωρίτερα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., την ευθύνη των αστυνομικών ερευνών την ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διαθέτει εξειδικευμένα μέσα για τη συλλογή στοιχείων και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί η μητέρα του θύματος Παύλου Φύσσα κατήγγειλε ότι υπάρχει βίντεο από τη σκηνή του επεισοδίου και της δολοφονίας του γιου της, όπου καταγράφονται τα γεγονότα και το οποίο έχει παραδοθεί στην αστυνομία.

Ωστόσο, αρμόδιοι αξιωματικοί είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τέτοιο βίντεο δεν έχει φτάσει στην Ασφάλεια ούτε στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκε αρχικά ο δράστης, οι μάρτυρες και οι προσαχθέντες.

Δείτε τις φωτογραφίες με τον Γιώργο Ρουπακιά δολοφόνο του Παύλου Φύσσα:

Δείτε το βίντεο με τον Γιώργο Ρουπακιά δολοφόνο του Παύλου Φύσσα:

Δείτε τις φωτογραφίες από τον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και δείτε τι εξομολογήθηκαν οι γονείς του Παύλου Φύσσα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.