Τα δέκα εγκλήματα που αναφέρει το πόρισμα – φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Ποια είναι τα δέκα εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αναφέρει το πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή ο αντεισαγγελέας;

Δέκα δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα περιλαμβάνει ενδεικτικά στη δράση της Χρυσής Αυγής ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εκτός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

To πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή:

1. Απόπειρα δολοφονίας εις βάρος οδηγού ταξί, τον οποίο κατηγορείται ότι μαχαίρωσε ο Κωνσταντίνος Κοντομούς (είναι προφυλακισμένος) μέσα στο κομμωτήριο μετανάστη στη Μεταμόρφωση. Ομάδα επτά χρυσαυγιτών στις 11 Σεπτεμβρίου πέρυσι είχαν πετάξει μολότοφ και είχαν προκαλέσει ζημιές στο κομμωτήριο. Στη συνέχεια εισέβαλαν και χτύπησαν τον ιδιοκτήτη, ενώ ο συλληφθείς μαχαίρωσε τον οδηγό ταξί, που ήταν πελάτης στο κατάστημα.

2. Δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Σαχτζάτ Λουκμάν στις 17 Ιανουαρίου φέτος από τους Διονύσιο Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο (πυροσβέστη) στα Πετράλωνα. Το θύμα ζούσε στο Περιστέρι και ξεκινούσε ξημερώματα με το ποδήλατό του για τα Πετράλωνα όπου εργαζόταν: φόρτωνε φρούτα και λαχανικά που είχαν προορισμό τις λαϊκές αγορές. Ο άτυχος μετανάστης με το ποδήλατό του βρέθηκε μπροστά στους δύο χρυσαυγίτες που επέβαιναν σε μηχανή. Τον σκότωσαν με μαχαίρι που είχαν μαζί τους. Συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά τη δολοφονία στο Σύνταγμα.

3. Απόπειρα δολοφονίας στις 22 Σεπτεμβρίου πέρυσι (εκείνο το βράδυ είχε εξαπολυθεί πογκρόμ εναντίον μεταναστών, αφού στις δικογραφίες του «φακέλου Δένδια» περιλαμβάνονται τρεις αιματηρές επιθέσεις με στόχο μετανάστες στη Λ. Ηρακλείου, τη Λυκόβρυση και τη Μεταμόρφωση). Οι δράστες στη Λ. Ηρακλείου είχαν επιτεθεί με μαχαίρι και είχαν τραυματίσει δύο μετανάστες την ώρα που περίμεναν σε στάση λεωφορείου.

4. Ληστεία από κοινού, με κατηγορουμένους τους Αλέξανδρο Βασιλάκη και Αγγελο Γεωργόπουλο. Σύμφωνα με τη δικογραφία που περιλαμβάνεται στον «φάκελο Δένδια» προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι δύο κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες στις 22 Σεπτεμβρίου πέρυσι έκλεισαν τον δρόμο με αυτοκίνητο σε μια μοτοσικλέτα όπου επέβαιναν μετανάστες και τους την έκλεψαν. Το περιστατικό έγινε στη Λυκόβρυση. Το ίδιο βράδυ χρυσαυγίτες είχαν επιτεθεί με μαχαίρι σε τρεις μετανάστες και είχαν τραυματίσει τους δύο.

5. Ληστεία από κοινού: και σ’ αυτή την περίπτωση οι δράστες είναι χρυσαυγίτες και τα θύματα μετανάστες. Βασικός κατηγορούμενος στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο Νικόλαος Βόσσος που έχει παραπεμφθεί σε δίκη.

6, 7. Εκρηξη και παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες: πρόκειται για την έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας στον Βόλο. Οι δράστες – τρεις χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν – είχαν ρίξει μολότοφ και είχαν καταστρέψει το ΑΤΜ. Μετά τη σύλληψή τους βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής στα σπίτια τους.

8. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με βασικό κατηγορούμενο τον Αναστάσιο Πανταζή – ο οποίος καταζητείται με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη και παρέμενε ασύλληπτος έως αργά χθες το βράδυ. Ο Πανταζής μαζί με ομάδα ομοϊδεατών του στις 12 Ιουνίου πέρυσι είχαν επιτεθεί και ξυλοκοπήσει άγρια αιγύπτιους ψαράδες μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν στο Ικόνιο Περάματος. Τραυμάτισαν βαρύτατα έναν εξ αυτών.

9. Διακεκριμένη διατάραξη οικιακής ειρήνης με βασικό κατηγορούμενο τον καταζητούμενο Αναστάσιο Πανταζή. Πρόκειται για την εισβολή χρυσαυγιτών σε σπίτι όπου έμεναν μετανάστες στο Κερατσίνι.

10. Απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή. Ομάδα περίπου δεκαπέντε χρυσαυγιτών είχε επιτεθεί σε μετανάστες έξω από κοινωνικό στέκι στα Πετράλωνα, τον Ιούνιο του 2008. Είχαν επιτεθεί με μαχαίρια και είχαν τραυματίσει στα πόδια, τα χέρια και άλλα σημεία του σώματός τους μετανάστες την ώρα που στο στέκι ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί άνθρωποι, αφού γίνονταν μαθήματα ισπανικών.

Δείτε ποια είναι η οργάνωση ομάδα Κένταυρος της Χρυσής Αυγής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.