Ποιο “παλατάκι” του πουλάει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος

Ποιο “παλατάκι” του πουλάει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος; Πόσα τετραγωνικά είναι η βίλα που δεσπόζει στον οικισμό του Μικροχωρίου του Ρουσόπουλου;

Πωλητήριο στην πολυσυζητημένη βίλα τους στο Μικροχώρι (πολύ κοντά στο Καπανδρίτι) έχουν βάλει εδώ και λίγες εβδομάδες ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτέλεσε αφορμή -την περίοδο της παντοδυναμίας του κ. Ρουσόπουλου – για μια σειρά από σφοδρές επιθέσεις που ο ίδιος δέχθηκε τόσο από μέσα ενημέρωσης όσο και από πολιτικούς αντιπάλους του αλλά και εσωκομματικούς του εχθρούς.

Πρόκειται για μια βίλα 388 τετραγωνικών μέτρων, που δεσπόζει στον οικισμό του Μικροχωρίου μέσα σε ένα οικόπεδο έκτασης περίπου 3,2 στρεμμάτων. Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση «πόθεν έσχες» του πρώην στενότερου συνεργάτη του κ. Κώστα Καραμανλή, το συγκρότημα περιλαμβάνει και πισίνα 133 τετραγωνικών μέτρων, ενώ υπάρχει και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με «μισό» γήπεδο μπάσκετ. Η τιμή πώλησης δεν είναι γνωστή, αλλά, σύμφωνα με μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ανάλογα ακίνητα κοστολογούνται τουλάχιστον 500.000 ευρώ, αν και δύσκολα αυτή την περίοδο βρίσκονται υποψήφιοι αγοραστές για να πληρώσουν τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η βίλα στο Μικροχώρι είναι το δεύτερο ακίνητο που αποφάσισε να εκποιήσει το ζεύγος Ρουσόπουλου τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε προηγηθεί πριν από λίγο καιρό ένα διαμέρισμα 54 τετραγωνικών μέτρων στην Ανάβυσσο.

Προφανώς, όπως συνέβη και με εκατομμύρια άλλους Ελληνες, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης, στους φόρους και τα «χαράτσια», καθώς, εκτός από τη βίλα, διαθέτουν επίσης μια σειρά από ακίνητα, που είτε τα έχουν αγοράσει οι ίδιοι είτε αποτελούν οικογενειακή τους περιουσία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τη φορολογική τους δήλωση, διαθέτουν δύο διαμερίσματα στο Ψυχικό, 188 τ.μ και 67 τ.μ., ένα διαμέρισμα με πάρκινγκ στην Καισαριανή, 100 τ.μ., και εξοχικό στο Υστέρνι της Πάρου. Επίσης, μια οικία 126 τ.μ. στον Πύργο Διρού της Λακωνίας, καθώς και οικόπεδο 120 τ.μ. και αγροτεμάχιο 620 τ.μ.

Με τη βαριά φορολογία σε σπίτια και οικόπεδα και με δεδομένο ότι από το 2009, οπότε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος αποσύρθηκε από την πολιτική, δεν ασκεί κάποιο επάγγελμα, είναι προφανές ότι η οικογένεια επιθυμεί να «ξεφορτωθεί» ένα μεγάλο ακίνητο, για το οποίο πληρώνει αρκετά χρήματα σε φόρους. Ενα ακίνητο μάλιστα που, όπως λένε άνθρωποι που συνομιλούν μαζί τους, δεν το επισκέπτονται πλέον τόσο συχνά όσο παλαιότερα.

Αντίθετα με τη βίλα στο Μικροχώρι, όπου σπανίως πήγαιναν πλέον, το καλοκαίρι πέρασαν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Πάρο, για διακοπές μαζί με τα δύο παιδιά τους και καλούς φίλους, που τους επισκέπτονταν. Στο Υστέρνι, ακριβώς δίπλα τους, έχουν αγοράσει σπίτια ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τους οποίους πάντως δεν έκαναν παρέα.

Αλλωστε, και στην Αθήνα οι συντροφιές τους δεν προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής. Ακόμα και με τον κ. Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο συμπορεύτηκαν πολιτικά από το 2000 έως το 2009, δεν συναντιούνται πολύ τακτικά. Ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος μιλά μαζί του τηλεφωνικά, αλλά σε αραιά χρονικά διαστήματα, και δεν συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των ανθρώπων που επισκέπτονται συχνά την Παναγή Κυριακού (κ. Αγγέλου, Παυλόπουλος, Αντώναρος). Ο πρώην πρωθυπουργός αγαπά, εκτιμά και εμπιστεύεται τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, όμως, σε αντίθεση με άλλους στενούς του συνεργάτες της περιόδου 2004-2009, δεν τον βλέπει τακτικά για λόγους που πολλοί δυσκολεύονται να εξηγήσουν.

Το ξεκίνημα που κάνει την επόμενη Δευτέρα στο Star η Μάρα Ζαχαρέα, με την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, είναι το πρώτο δημόσιο comeback της οικογένειας μετά από περίπου τέσσερα χρόνια. Στο διάστημα αυτό, η γνωστή δημοσιογράφος ήταν -και συνεχίζει να είναι- επικεφαλής του διαδικτυακού τόπου star.gr. Αν και δέχθηκε προτάσεις για άλλες συνεργασίες, εκείνη προτίμησε να παραμείνει πιστή στο συγκρότημα της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Αλλωστε, από την εποχή που και οι δύο εργάζονταν στο Mega Channel, τόσο ο Θόδωρος Ρουσόπουλος όσο και η Μάρα ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ενώ σήμερα συνεργάζονται άψογα με τον Τζίγγερ, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία του Star.

Ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος έκλεισε το πολιτικό του γραφείο στην οδό Ακαδημίας, ολοκλήρωσε τη διατριβή του στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, συνέχισε τις σπουδές Ελληνικού Πολιτισμού που έκανε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ασχολήθηκε πολύ με το διάβασμα και τα παιδιά του, που πηγαίνουν στο Κολλέγιο Αθηνών. Μάλιστα, πολλοί γονείς τον έβλεπαν σχεδόν καθημερινά, όταν εκείνα ήταν μικρότερα, να τα πηγαίνει ο ίδιος κάθε πρωί σχολείο και αρκετές φορές να τα παραλαμβάνει τα μεσημέρια. Σήμερα βρίσκεται σε φάση αναζήτησης των επόμενων βημάτων του, καθώς είναι ακόμα μόλις 50 ετών και μάλιστα χθες, Παρασκευή, γιόρτασε τα γενέθλιά του, αφού είναι γεννημένος στις 13 Σεπτεμβρίου 1963. Συνομιλητές του λένε ότι, αν και ο δρόμος της δημοσιογραφίας έχει κλείσει οριστικά για τον ίδιο, δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο και με αυτόν της πολιτικής. Πότε και με ποιους, είναι κάτι που δεν το συζητά πάντως με κανέναν από τους φίλους του. Με τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε διαρρήξει τις σχέσεις του από τότε που ο κ. Αντώνης Σαμαράς τον είχε αδειάσει δημοσίως με τη γνωστή δήλωση που είχε κάνει γι’ αυτόν, αλλά και τον Γιώργο Βουλγαράκη έξω από τη Ρηγίλλης.

Δείτε ποιοι γνωστοί πολιτικοί και επιχειρηματίες πουλάνε ακίνητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.