Χρυσή Αυγή: γιατί ανησυχεί η ΕΛ.ΑΣ, πού βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία

Έχουν περάσει 8 ημέρες από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής. Γιατί ανησυχεί η ΕΛ.ΑΣ και πού βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία;

Προβληματισμός και έντονη ανησυχία επικρατούν πλέον στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, καθώς έχουν περάσει οκτώ ημέρες από την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και ακόμη δεν έχει εμφανιστεί προκήρυξη ανάληψης ευθύνης. Συνήθως, οι προκηρύξεις γράφονται πολύ πριν από την επίθεση και δημοσιεύονται λίγο μετά.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι όσο δεν αναλαμβάνει καμία οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση, το ενδεχόμενο για νέο «χτύπημα» παραμένει ανοιχτό. Μάλιστα, διάχυτος είναι ο φόβος ότι ο νέος στόχος θα είναι και πάλι πολιτικός, όπως συνέβη με την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, όπου έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δραστών οι Γ. Φουντούλης και Μ. Καπελώνης και τραυματίστηκε σοβαρά ο Αλ. Γέροντας.

Πιθανοί στόχοι

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε πρόσωπα και σημεία που θεωρεί πιθανούς στόχους των ενόπλων και σύμφωνα με πληροφορίες έχει θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση τις κινήσεις ατόμων που έχουν καταχωριστεί ως ύποπτα. Κι ενώ η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες υπό πλήρη μυστικότητα, η ύπαρξη προκήρυξης θα καθοδηγούσε την υπηρεσία και θα έδινε κατεύθυνση, ώστε να φτάσει στον εντοπισμό των δραστών.

Στην Κατεχάκη, μετά τις δολοφονίες των δύο χρυσαυγιτών, πιστεύουν ότι η νέα γενιά τρομοκρατίας φαίνεται να έχει αναβαθμιστεί και τα μέλη του αντάρτικου πόλης εμφανίζονται να έχουν σκληρότερο πρόσωπο, επιχειρώντας τολμηρές ενέργειες υψηλού ρίσκου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία, όπως είχε συμβεί και το 2010, όταν είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

Δύο ερωτήματα

Από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους και έχουν αναλύσει οι αστυνομικοί, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εκτελεστής πυροβολεί από απόσταση 15 μέτρων ενώ τρέχει και βρίσκει στόχο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει περάσει πολλές ώρες σε σκοπευτήρια. Δεν εξηγείται, ωστόσο, γιατί ο δολοφόνος δεν περίμενε να βρεθεί σε μικρότερη απόσταση πριν πυροβολήσει κι έδωσε το περιθώριο αντίδρασης στα θύματα. Ερωτήματα επίσης δημιουργεί το γεγονός ότι στάθμευσαν τη μηχανή Africa Twin 750 μετά την καφετέρια κι όχι πριν, τρέχοντας μπροστά από δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που θα μπορούσαν να είχαν αντιδράσει.

Διαβάστε γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση του Αλέξανδρου Γέροντα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.