Πότε μπαίνουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες υπάλληλοι νοσοκομείων

Πότε πρόκειται να μπουν στη μαύρη λίστα της διαθεσιμότητας κάδες υπάλληλοι των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας; Ποια ειδικότητα των νοσοκομείων καταργείται;

Στη μαύρη λίστα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων μπαίνουν από τη Δευτέρα δεκάδες υπάλληλοι των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας, με τον κλάδο των οδηγών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα να οδηγείται σε «ξαφνικό θάνατο», καθώς καταργείται η ειδικότητα τους.

Συνολικά από την περιφέρεια της 6ης ΥΠε 204 άτομα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Τα νοσοκομεία που θα «συνεισφέρουν» σε προσωπικό από την Δυτική Ελλάδα είναι το Νοσοκομείο Θώρακος, το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και το Νοσοκομείο ΚΥ Κρεστένων.

Για τους οδηγούς, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» προβλέπεται η άμεση ένταξη τους στην διαθεσιμότητα, καθώς η κεντρική απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν εκεί όσοι οδηγοί από τη διαθεσιμότητα κριθεί ότι είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά η νευραλγική αυτή υπηρεσία της υγείας.

Στη δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας δεν περιλαμβάνονται γιατροί, ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι, αλλά, συμφώνα με τα στοιχεία που εξετάστηκαν από τις Διευθύνσεις Υπηρεσιών Υγείας, φαίνεται πως μπορούν να περιληφθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας και στη συνέχεια κινητικότητας διαφόρων ειδικοτήτων από όλες τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.

Δείτε πόσοι χιλιάδες γιατροί ΕΟΠΠΥ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.