ΣΔΟΕ, πασίγνωστός βουλευτής-δικηγόρος και γιατρός: πόσα εκατομμύρια χρωστάνε. Σάλος

Πόσα εκατομμύρια χρωστάνε ένας πολύ γνωστός βουλευτής δικηγόρος και ένας γνωστός γιατρός ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής; Πώς τους ανακάλυωε το ΣΔΟΕ;

Οι «φουσκωμένοι» τραπεζικοί λογαριασμοί πρόδωσαν έναν βουλευτή αντιπολιτευτικού κόμματος και προβεβλημένο δικηγόρο των Αθηνών και ένα γνωστό ορθοπεδικό γιατρό ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής.

Οι δυο τους πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ αφού ο έλεγχος που έγινε σε βάθος δεκαετίας στα δηλωθέντα εισοδήματα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς αποκάλυψε μεγάλη φοροδιαφυγή.

Ο δικηγόρος δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει την προσαύξηση της περιουσίας του κατά 5,5 εκατ. ευρώ, από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ως μέτοχος δικηγορικής εταιρίας. Τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο γιατρός απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1,85 εκατ. ευρώ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ σε 35 ακόμη δικηγόρους.

Ο έλεγχος της αρμόδιας υπηρεσίας ξεκίνησε για μεγάλο αριθμό δικηγόρων, στα πλαίσια της προσπάθειας εντοπισμού μεγαλο-φοροφυγάδων και όπως φαίνεται σε πρώτη φάση, τσίμπησε αυτό τον πολύ γνωστό δικηγόρο και βουλευτή, καθώς παρουσιάστηκε πολύ μεγάλη απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα και σε αυτά που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Το συνολικό ποσό για το διάστημα μετά το 2000 φαίνεται πως αγγίζει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ποσό μαμούθ, που φέρεται να αποκρύβει από τις φορολογικές του δηλώσεις.

Η υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο έφορο ενώπιον του οποίου, ο βουλευτής αναμένεται να κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο μετρητά περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, είτε να το ρυθμίζει σε δόσεις που μπορεί να φτάσουν τις 48. Στην πρώτη περίπτωση η δίωξη για κακούργημα δε θα ασκηθεί ποτέ, στη δεύτερη περίπτωση θα ατονήσει.

Διαβάστε για φοροδιαφυγή πόσων εκατομμυρίων κατηγορείται ο Γιάννος Παπαντωνίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.