Γεωργιάδης-Γιατροί ΕΟΠΥΥ: άγρια κόντρα και παραλίγο ξύλο στη Βουλή

Τι ακριβώς συνέβη στην άγρια κόντρα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τους γιατρούς ΕΟΠΠΥ στη Βουλή

Στα άκρα παραμένει η κόντρα Άδωνι Γεωργιάδηγιατρών, με τον υπουργό Υγείας να δείχνει σήμερα την πόρτα της εξόδου από τον ΕΟΠΥΥ σε όσους δεν δεχτούν να μεταφερθούν στο ΕΣΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Παρουσιάζοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης για τον νέο ΕΟΠΥΥ – που μεταξύ άλλων προβλέπει την μετατροπή του σε ασφαλιστικό φορέα – ανακοίνωσε πως ο ΕΟΠΥΥ θα κρατήσει μόνο τα φαρμακεία και όλες οι υπόλοιπες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, όσοι γιατροί το επιθυμούν – ακόμη και όλοι – μπορούν να επιλέξουν το ΕΣΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Όσοι το επιλέξουν και έχουν και ιδιωτικό ιατρείο θα πρέπει να το κλείσουν και να καταθέσουν τα σχετικά παραστατικά εξήγησε, κάτι που σημαίνει πως οι υπόλοιποι θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Για καθαρά εκδικητικό μέτρο μιλούν οι γιατροί. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας υποστήριξε πως όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πρέπει να δώσει 10.000 διαθεσιμότητες, όπως είπε, στην Τρόικα, και όχι για να γίνουν καλύτερες οι υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για εκδικητική πρόθεση αναφορικά με το θέμα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών κορυφώθηκε όταν ο κ. Βαρνάβας ζήτησε να συνεχίσει ως έχει ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή να συνεχίσει να είναι και πάροχος, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τον κατηγόρησε πως άλλαξε γνώμη κι ότι είχε συμφωνήσει με την λύση του ΕΣΥ. «Είστε ψεύτης. Ακυρώνετε το εαυτό σας και την πρόταση σας για να μη δυσαρεστήσετε κάποιους. Ευτυχώς που η πρότασή σας είναι γραπτή για να τη δει ο ελληνικός λαός».

«Αν αυτό είναι ένα καλό πεδίο για να παίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπούμε σε αυτό. Ζητάμε οι προσλήψεις νε γίνουν με νέους γιατρούς, δεν προσδοκούμε να διαλυθεί ΕΟΠΥΥ για να πάρουμε γιατρούς», υποστήριξε ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Δείτε τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για απολύσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.