Άγγελος Φιλιππίδης σύλληψη: ο θαυματουργός κοριός και η άδεια παραμονής στην Ελβετία

Πώς λειτούργηε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής και οδήγησε στη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη; Τι έδειχναν τα πλαστά χαρτιά που είχε;

Απίστευτο ήταν το θρίλερ που εκτυλίχθηκε με τη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη, πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. και έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια που δίνονταν σε επιχειρηματίες χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν το χρονικό της σύλληψης του Άγγελου Φιλιππίδηκαι το πολύ καλά μελετημένο σχέδιο των Αστυνομικών Αρχών.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, κάτι που μετά την σύλληψη του επιβεβαιώθηκε. Έτσι η Αντιτρομοκρατική είχε «κοριό» μέχρι την Τουρκία όπου παρακολουθούσε για δύο ημέρες τον κ. Φιλιππίδη. Ο πρώην διοικητής του ΤΤ δήλωνε πως βρισκόταν στις ΗΠΑ για επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά ήταν σαφές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ότι δε σκόπευε να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά πιθανότατα θα πήγαινε στην Ελβετία.

Παρόλα τα ψέματα του, βρισκόταν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη από τις 3 Ιανουαρίου, πριν καν ξεσπάσει ο σάλος με τις ποινικές διώξεις. Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του πρώην προέδρου, το οποίο χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί τόσο με τα Μέσα όσο και με τους δικούς του ανθρώπους και έκτοτε δεν έχασε λεπτό τα ίχνη του.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης βρήκε το ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ όπου διέμενε και τον είχε υπό παρακολούθηση τουλάχιστον τις τελευταίες δυο μέρες.

Προχώρησαν στη σύλληψή του στις 22:40 το βράδυ της Παρασκευής και αφού έφτασε στα χέρια τους το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε λίγες ώρες νωρίτερα από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της ταυτοποίησης (φωτογραφίες, αποτυπώματα) και σήμερα ή το αργότερο την Κυριακή αναμένεται η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Κατά τη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη βρέθηκαν στην κατοχή του:

311 λίρες Τουρκίας,
5.615 ευρώ,
1.005 λίρες Αγγλίας,
18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
220 φράγκα Ελβετίας,
1.514 δολάρια ΗΠΑ,
δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,
μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες οδήγησης ξένων Αρχών
δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
διάφορα έγγραφα

Διαβάστε ποιο το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη και πού συνελήφθη ο Άγγελος Φιλιππίδης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.