Mίζες εξοπλιστικών: ποιους κατέδωσε ο Ευσταθίου, ποιους αθώωνει. Ραγδαίες εξελίξεις

Ποιες οι ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα με τις μίζες των εξοπλιστικών; Ποιους κατέδωσε ο Πάνος Ευσταθίου και ποιους αθώωσε; Διαβάστε τα ονόματα.

Τα περισσότερα πρόσωπα που έδωσε ο Πάνος Ευσταθίου ότι δωροδοκήθηκαν από τον ίδιο είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτικοί, αλλά δεν έδωσε ούτε ένα πολιτικό πρόσωπο. Στην απολογία του ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas φαίνεται πως στην απολογία του καλύπτει τόσο τον τραπεζίτη, Φάνη Λύγινο και τον δικηγόρο Κυριτσάκα, πρόσωπα τα οποία είχε κατονομάσει ο κ. Κάντας λέγοντας πως “ξεπλένουν” τα μαύρα χρήματα από τις μίζες.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που “μοίρασαν τα χρήματα”.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου – έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ωστόσο, παρά τις πιέσεις του ανακριτή, ο κ. Ευσταθίου αρνήθηκε να δώσει ονόματα πολιτικών που ενδεχομένως να έχουν εμπλακεί στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο δικηγόρος του κ. Ευσταθίου, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε πως πως η δικαιοσύνη άφησε ελεύθερο τον υπέργηρο εντολέα του, εκτιμώντας τη συμβολή του στη διεύρυνση της αλήθειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ευσταθίου αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ κάθε μήνα είναι υποχρεωμένος να επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων, Δημήτρης Παπαχρήστος, για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο Παναγιώτης Ευσταθίου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προχωρώντας σε σειρά αποκαλύψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Ο 78χρονος κ. Παπαχρήστος, πρώην αντιπρόσωπος της Wegmann θα οδηγηθεί στη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έπειτα από οκτάωρη απολογία του, αφού κρίθηκε ύποπτος για φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε δύο απόστρατους αξιωματικούς στους οποίους έδωσε ποσά συνολικού ύψους 50.000 ευρώ. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έδωσε 950.000 ευρώ στον Κάντα (750.000 ευρώ υποστήριξε ότι πήρε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαχρήστος δεν βοήθησε την έρευνα, αφού η απολογία του χαρακτηρίστηκε από αοριστίες. Οι δικαστικές αρχές έχουν εντοπίσει 4,6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του (με το ένα εκατ. να αντιστοιχεί στα παραπάνω ποσά).

Δείτε ποιες μίζες-μαμούθ αποκάλυψε ο Αντώνης Κάντας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.