ΠΕΔΥ: ο νέος ΕΟΠΠΥ, πώς θα λειτουργεί

Ποιος θα είναι ο νέος ΕΟΠΠΥ με το καινούργιο του όνομα που θα είναι ΠΕΔΥ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης;

Τον νέο ΕΟΠΥΥ, ή μάλλον τον ΕΟΠΥΥ με το νέο του όνομα, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή Live U του STAR.

Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, ο νέος ΕΟΠΥΥ πλέον θα αλλάξει σε… ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) με τον νέο φορέα για την πρωτοβάθμια Υγεία να ολοκληρώνεται έως το τέλος Ιανουαρίου.

Οπως έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν ο κ. Γεωργιάδης, ο φορέας θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας από το ΕΣΥ ή από τους ιδιώτες της Υγείας και θα τις παρέχει στους ασφαλισμένους.

Ο ίδιος, εξήγησε ότι από σήμερα είναι αναρτημένο για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία και τόνισε πως «τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή για να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος, δηλαδή την άλλη βδομάδα θα συζητηθεί στην Επιτροπή και την επόμενη στην Ολομέλεια».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τέσσερα μεγάλα κεφάλαια:

1. Περιγραφή της νέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας

2. Πως θα γίνουν οι μονάδες και η σχέση με τον οικογενειακό γιατρό

3. Η διαδικασία της κινητικότητας και οι όροι και οι προϋποθέσεις

4. Τα χρηματοδοτικά ζητήματα

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι με το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΠΥ εν ονόματι ΠΕΔΥ και για την πρωτοβάθμια Υγεία «δεν απολύονται άνθρωποι και δεν κλείνει κανένα ιατρείο του ΙΚΑ ή του ΕΟΠΥΥ».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι γιατροί θα πρέπει να επιλέξουν εάν θα έχουν αποκλειστική σχέση με το ΕΣΥ ή θα κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο αδειάζοντας έτσι μια θέση γιατρού. Στη δεύτερη περίπτωση, θα γίνουν τόσες προσλήψεις όσες και οι αποχωρήσεις, διευκρίνησε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο 25ευρω, υποστηρίζοντας ότι ήταν ορθό μέτρο: «Το 25ευρω ήταν ένα απολύτως ορθό μέτρο, Ωστόσο όχι τόσο ορθό, για να διακινδυνεύσουμε την πολιτική σταθερότητα της χώρας».

Δείτε τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για τον ΕΟΠΠΥ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.