Τι σχέση έχει η ζάχαρη με τον καρκίνο

Τι σχέση έχει η ζάχαρη με τον καρκίνο; Μπορούμε να διακόψουμε την ζάχαρη από την διατροφή μας;

Tα στοιχεία που υπάρχουν για τη ζάχαρη και τον καρκίνο είναι μπερδεμένα, καθώς πολλές φορές παρουσιάζονται με έναν τρόπο παραπλανητικό, προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους. Ωστόσο, αν μάθουμε λίγα πράγματα για την επιστήμη που υπάρχει πίσω από τα τρόφιμα και τον καρκίνο, ίσως να καταφέρουμε να κάνουμε πιο καλές διατροφικές επιλογές που θα ωφελήσουν την υγεία μας.

Η ιδέα που υπάρχει ότι η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο δεν είναι η σωστότερη, καθώς κάθε κύτταρο του σώματος μας τρέφεται από τη ζάχαρη. Ο οργανισμός μας χρειάζεται γλυκόζη, ή αλλιώς ζάχαρη, για να έχει ενέργεια.

Ακόμα κι αν αφαιρέσουμε εντελώς τη ζάχαρη από τη διατροφή μας, το σώμα μας θα παράξει ζάχαρη από άλλες πηγές, όπως πρωτεΐνες και λιπαρά.

Συνεπώς, τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται ζάχαρη για να αναπτυχθούν, όπως ακριβώς και τα υγιή κύτταρα, άρα δεν υπάρχει λόγος να θεωρούμε ότι η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο, μιας και η ζάχαρη τρέφει όλα τα κύτταρα στο σώμα μας.

Παρόλο, λοιπόν, που η ζάχαρη δεν αποτελεί τροφή του καρκίνου, είναι καλή ιδέα να μειώσουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε καθημερινά. Η μείωση της ποσότητας της ζάχαρης θα μειώσει και την παραγωγή της ινσουλίνης στο αίμα. Η ινσουλίνη είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από το σώμα και υποστηρίζει την ανάπτυξη των κυττάρων.

Για τα υγιή κύτταρα, αυτό είναι πολύ καλό, γιατί τα κύτταρα του σώματος μας μεγαλώνουν, διαιρούνται, πεθαίνουν και αντικαθίστανται ως μέρος της φυσικής διαδικασίας της ζωής. Ωστόσο, και τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να ενθαρρυνθούν να αναπτυχθούν περαιτέρω, όταν το σώμα μας παράγει υπερβολική ινσουλίνη. Επομένως, κάποια ποσότητα ινσουλίνης είναι φυσιολογική για τον οργανισμό, όμως η υπερβολική ινσουλίνη κάνει γόνιμο το έδαφος για την ανάπτυξη και των καρκινικών κυττάρων, γεγονός πολύ επιζήμιο.

Διαβάστε ποια είναι τα φυσικά γλυκαντικά που αντικαθιστούν τη ζάχαρη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.