Αλέξης Τσίπρας: η ακύρωση μνημονίου και το τέλος της λιτότητας

Ποιες αλλαγές διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας για το μνημόνιο και τη λιτότητα; Ποιες είναι οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ;

Στη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο την ακύρωση του μνημονίου και την κατάργηση της λιτότητας.

Σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «το ίδιο το μνημόνιο απέδειξε ότι η συνολική εκκαθάριση στην αγορά εργασίας δεν βελτίωσε ούτε την ποιότητα ούτε την ποσότητα της παραγωγής, αλλά ούτε και την κερδοφορία των παραγωγικών μονάδων» και συνεπώς αποτελεί «επιλογή επιβίωσης για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας να συνομιλήσει και με αυτούς που υποστήριζαν από την αφετηρία της κρίσης ότι η νεοφιλελεύθερη λιτότητα και η απορύθμιση δεν είναι η λύση – είναι η ίδια η κρίση», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν σχέδιο εισόδου και επανεισόδου της χώρας από μνημόνιο σε μνημόνιο ή όπως αλλιώς το ονομάσουν στο μέλλον».

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε πως θα προβεί σε ανάκληση του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας, γεγονότα, που θα αποτελέσουν την πρώτη πράξη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεσμεύτηκε να τερματίσει την αβεβαιότητα για τους μισθούς και τις συντάξεις καθώς και για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για όλους τους εργαζομένους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και επί του πρωτογενούς πλεονάσματος δηλώνοντας πως «το δικό μας πρωτογενές πλεόνασμα θα στηρίζεται στην αύξηση των δημόσιων εσόδων – και όχι στην περικοπή των δημόσιων δαπανών και την κοινωνική καταστροφή».

Διαβάστε ποια είναι τα μέτρα στο νέο μνημόνιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.