Aυτοδιοικητικές εκλογές: ποιες γυναίκες του ΠΑΣΟΚ παίζουν δυνατά

Γυναικείο άρωμα θα έχει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ποιες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα βάλουν υποψηφιότητα;

Μία νυν και δύο πρώην βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζονται ήδη -σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες- ως πρόσωπα-κλειδιά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη, τη στιγμή βέβαια που τα επιτελεία όλων των κομμάτων αδυνατούν (και επιφυλάσσονται) να προβλέψουν με ασφάλεια την «απόδοση» των υποψηφίων τους ανά περιφέρεια.

Πρόκειται για την Εύα Καϊλή και το ενδεχόμενο καθόδου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντζελα Γκερέκου , που καλείται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης στα Ιόνια, και την Κατερίνα Μπατζελή, που βολιδοσκοπούν για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κ. Καϊλή νεαρή και νέα στην πολιτική, εκτιμάται ότι έχει απήχηση στις μικρές ηλικίες και στο αστικό πλέγμα, τη θεωρούν «αντίβαρο» και προς τον Γ. Ιωαννίδη, αφού διατηρεί επικοινωνία με αθλητικά σωματεία, και προς τον «συνομήλικό» της Γ. Τζιτζικώστα.

Η Χαριλάου Τρικούπη επενδύει και στην υποψηφιότητα της Αντζελας Γκερέκου στα Ιόνια στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι έχει αφενός σημαντικές δυνάμεις στο μεγαλύτερο νησί (όπου εκλέγεται), την Κέρκυρα, αλλά και θετική εικόνα στα άλλα νησιά της περιφέρειας.

Η ίδια δεν αποκλείει την κάθοδό της αλλά δεν έχει πει το ναι. Πρώην βουλευτής Φθιώτιδας και ευρωβουλευτής, η Κατερίνα Μπατζελή είναι ένα από τα τρία πολιτικά στελέχη (αν δεν προτιμήσουν την αυτοδιοικητική λύση) που έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» για τη Στερεά Ελλάδα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κλειστή σύσκεψη στη Χ. Τρικούπη έπεσαν στο τραπέζι τα ονόματα του υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου (εκλέγεται στην Εύβοια, όπου και η έδρα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Αποστόλου), και του πρώην βουλευτή Ν. Τσώνη. Και οι τρεις στις εσωκομματικές του 2007 είχαν στηρίξει την επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου.

Δείτε ποιες είναι οι οριστικές ημερομηνίες για τις αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.